VIDEO-ΦΩΤΟ: Η Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα στη Βηρυτό-Σηκώθηκε και έφυγε

«Να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου αλλά δεν θα καλυφθώ»

Διπλωματικό επεισόδιο δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια επίσκεψης της Μαρίν Λε Πεν στο Λίβανο.

Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές, επρόκειτο να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού.

Ωστόσο όπως θα δείτε και στο video, όταν η Λε Πεν έφτασε έξω από το γραφείο του Αϊσα Μπακάρ, για να συναντήσει τον μουφτή Αμπντελατίφ Ντεριάν, κάποιος της έδωσε μια μαντίλα και της είπε πως έπρεπε να τη φορέσει.

Η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς αντέδρασε, το αρνήθηκε και είπε:

«Η ανώτερη σουνιτική αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση, κατά συνέπεια δεν έχω κανέναν λόγο... Αλλά δεν πειράζει, να μεταφέρετε στον μεγάλο μουφτή τα σέβη μου, αλλά δεν θα καλυφθώ», αποχωρώντας αμέσως.

Μιλώντας για την «ανώτερη σουνιτική αρχή» αναφερόταν στην επίσκεψή της τον Μάιο 2015 στην Αίγυπτο, όπου είχε συναντήσει το Αχμεντ αλ-Ταγέμπ, τον μεγάλο ιμάμη του Αλ-Αζχαρ στο Κάιρο.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ:

«Η αίτηση του διαβιβάσθηκε χθες και εκείνη έκανε γνωστό ότι δεν θα καλύψει το κεφάλι της. Η πρόσκληση δεν ακυρώθηκε και η κα. Λεπέν πήγε κανονικά στη συνάντηση» διευκρίνισε η μεριά Λε Πεν, με το γραφείο Τύπου του μεγάλου μουφτή της Βηρυτού να ανταπαντά πως:

«Οι συνεργάτες της Μαρίν Λε πέν είχαν ενημερωθεί πριν από την συνάντηση για την απαίτηση από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου να φορέσει κάλυμμα κεφαλής».

Να αναφέρουμε τέλος, πως η Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται στον Λίβανο από την Κυριακή. Πριν αναχωρήσει σήμερα, θα συναντηθεί με τον μαρωνίτη πατριάρχη Μπεχάρα Ράι και στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με τον Σαμίρ Τζατζά, ηγέτη του κόμματος των Λιβανικών Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top