Παγκόσμια απορία για τον Μεξικάνο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ που δίνει συνέντευξη τύπου για τις δηλώσεις Τραμπ

Το τείχος και το εμπόριο στα βασικά ζητήματα

Συνέντευξη τύπου Μεξικανού ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ για τις δηλώσεις Τρα

O Μεξικάνος επιχειρηματίας, Κάρλος Σλιμ, που αποτέλεσε θύμα λεκτικής επίθεσης από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο του τελευταίου, θα δώσει συνέντευξη τύπου σήμερα, Παρασκευή, για να μιλήσει για την τεταμένη σχέση των δύο κρατών.

Η ιδιαίτερη αυτή συνέντευξη τύπου, στην οποία ο Σλιμ θα δεχθεί κι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, έρχεται την ώρα που το Μεξικό παλεύει με τον Τραμπ για ένα τείχος που θα διαχωρίσει τα σύνορα και θα απειλήσει το εμπόριο μεταξύ των κρατών.

Ο Τραμπ συστηματικά προκαλεί τους Μεξικάνους με δηλώσεις όπως ότι το τείχος που θα κατασκευαστεί θα καλυφθεί οικονομικά από το Μεξικό, ότι θα επιβάλει δασμό 20% στα εισαγόμενα από το Μεξικό προϊόντα κι ότι θα αποχωρήσει από τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου στη Βόρεια Αμερική.
Οι προκλήσεις αυτές έχουν προκαλέσει σφοδρές κριτικές κι αντιδράσεις από την πλευρά του Μεξικού. Ο Σλιμ δήλωσε πρόσφατα ότι τα σχέδια Τραμπ μπορούν να εξοντώσουν την οικονομία των ΗΠΑ. Μετά τη νίκη του νέου Προέδρου στις εκλογές, οι δυο άντρες δείπνησαν στο θέρετρο του Τραμπ στη Φλόριντα, με τον εκπρόσωπο τύπου του Σλιμ να λέει ότι το δείπνο ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικό και με θετικό κλίμα προς το Μεξικό.

Ο Σλιμ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του Μεξικού κι ένας από τους πιο πλούσιους του κόσμου, με την αυτοκρατορία του να περιλαμβάνει εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ορυχεία, τράπεζες και οικοδομές.

Είναι εντυπωσιακό ότι ζήτησε συνέντευξη τύπου, κάνοντας τα ΜΜΕ παγκοσμίως να περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις του για τις σχέσεις ΗΠΑ-Μεξικού.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top