Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που ΣΚΟΤΩΣΕ 3 με το αμάξι του στην Μελβούρνη-Ένα βρέφος ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ

ΔΕΙΤΕ ποιος ειναι

Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ο άνδρας ο οποίος έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη σε ώρα αιχμής σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους--έναν άνδρα και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα 10χρονο παιδί.

Περισσότεροι από 20 είναι οι τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε στις 2μμ τοπική ώρα σε περιοχή με εμπορικά κέντρα κοντά στην Μπερκ και Κουίν Στριτ της Μελβούρνης, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς οδηγώντας με 60 χιλιόμετρα. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ αυτών ένα βρέφος 3 μηνών είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ σοβαρά είναι ένα 2χρονο. Σε σταθερή κατάσταση είναι ένα 9χρονο και ένα 12χρονο μεταφέρθηκε στα επείγοντα.

 

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του.

 

Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως φαίνεται από το οπτικό υλικό που έχει διαρρεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οδηγός βρισκόταν εμφανώς σε αλλόφρονα κατάσταση εκείνη την ώρα, και σχεδόν κρεμόταν έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, φωνάζοντας προς το πλήθος και την αστυνομία. 

Στην περιοχή συνέρρευσε ακαριαία μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που κατάφερε να συλλάβει τον άνδρα στην γωνία των οδών William και Bourke. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε μόνο το εσώρουχό του. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top