ΑΚΡΑΙΑ καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη! Έρχεται το ΤΕΛΟΣ;

Νεκροί, χιόνια, κρύο, παγετός και προβλήματα σε πολλές χώρες

Αντιμέτωπη με το χιονιά βρίσκεται όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη σχεδόν η  Ευρώπη. Από τις κεντρικές χώρες ως τα Βαλκάνια και το νότο, οι κάτοικοι ζουν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός με προβλήματα στις μετακινήσεις τους ακόμα και στην επιβίωση τους.

Ιταλία, Βουλγαρία, Βοσνία και Τσεχία βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας που μοιάζει να μην έχει τέλος. 

To αρκτικό ψύχος κινείται προς τον ιταλικό Βορρά... ωστόσο η κατάσταση στα κεντρικά και βόρεια της χώρας παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Στην Απουλία συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, στο Μπάρι και στο Μαντόνιε της Σικελίας τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ στο Αμπρούτσο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το νερό, καθώς πάγωσαν οι σωλήνες της ύδρευσης .

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες του κατεστραμμένου από τον εγκέλαδο Αματρίτσε. Το χιόνι έχει καλύψει τα ερείπια, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR.

Χιονισμένη, αλλά σε πλήρη επαγρύπνηση εκτέλεσε η προεδρική φρουρά της Βουλγαρίας τα καθήκοντα της. Στη χώρα έχει σημάνει κίτρινoς συναγερμός,εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και της παγωνιάς. Στα λευκά ντύθηκε η πρωτεύουσα Σόφια, ενώ χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα έχουν μείνει δεκάδες χωριά.

Σε επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες ζουν οι Βόσνιοι. Το χιόνι ανανεώθηκε, αφού η χιονοθύελλα συνεχίζει να σαρώνει τα πάντα. "Να παραμείνετε στα σπίτια σας",  προειδοποιούν οι αρχές τους κατοίκους, καθώς οι δρόμοι έχουν παγώσει και τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα.

Οι ανάσες πάγωσαν κυριολεκτικά στην Τσεχία. Μείον 34,6 βαθμούς κελσίου έδειξε το θερμόμετρο στα σύνορα της χώρας με τη Γερμανία. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο, ακόμη και στην Πράγα. Στο βουνό, το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο προς μεγάλη ευχαρίστηση των σκιέρ.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ξεμείνει στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, καθώς η χιονοθύελλα έχει καθηλώσει στο έδαφος τα αεροπλάνα. Κοιμούνται στο πάτωμα, στα καρότσια και στους ιμάντες μεταφοράς των αποσκευών. Τα στενά του Βοσπόρου έκλεισαν και ο κόσμος δυσκολεύεται στις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη.

Τη.. .χιονοστιβάδα με τα μάτια τους είδαν σκιέρ σε χιονοδρομικό κέντρο της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Κύλησε με ορμή και τους πλάκωσε. Ο υπεύθυνος, ο οποίος εκείνη την ώρα έδινε συνέντευξη, συνέχισε αμέριμνος να μιλά! Τρομαγμένοι, οι υπόλοιποι σκιέρ και επισκέπτες έσκαβαν με τα χέρια τους στο χιόνι για να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους. Ευτυχώς επέζησαν όλοι.

Ακόμα και οι συνηθισμένοι στην παγωνιά Ρώσοι, βρίσκονται αντιμέτωποι με ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών. Το θερμόμετρο τις τελευταίες μέρες έδειξε μείον 31 βαθμούς κελσίου στην πρωτεύουσα, κρύο που είχαν να ζήσουν οι Μοσχοβίτες από το 1987. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top