Την καταζητούσαν 10 χρόνια-Συνελήφθη Κύπρια για το θάνατο 17χρονου σε τροχαίο!

Συνελήφθησαν και οι γονείς της - εκκρεμούσαν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης

Συνελήφθησαν, στην Αθήνα, μια 30χρονη Κύπρια και οι γονείς της, η 58χρονη μητέρα της και ο 62χρονος πατέρας της, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης των κυπριακών Αρχών.

Η 30χρονη ήταν καταζητούμενη επί 9 χρόνια από τις κυπριακές Αρχές, για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη Λεμεσό, κατά το οποίο ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του, στις 27 Δεκεμβρίου 2007.

Πιο συγκεκριμένα, η 30χρονη Κύπρια κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής, για εγκατάλειψη μετά από τροχαίο, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Ταυτόχρονα, οι γονείς της συνελήφθησαν για συνωμοσία για τη διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσία για την παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, παρεμβολή σε δικαστικές διαδικασίες, δωροδοκία για ψευδορκία, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδορκία και του συμβιβασμού κακουργημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, τα μέλη του οποίου έμειναν "κόκκαλο" μόλις άκουσαν την 30χρονη  να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε πως.. καταζητείται, την ώρα μάλιστα που η ίδια ήταν υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενη στις λίστες της Europol! Η κατηγορούμενη διατείνεται ότι ενημερώθηκε για τα εντάλματα εις βάρος της μόλις τους τελευταίους μήνες!

Μια κοπέλα, αυτόπτης μάρτυτας της σκηνής, αναφέρει στην κατάθεσή της ότι κυνήγησε την κατηγορούμενη με το αυτοκίνητό της, την εγκλώβισε σε αδιέξοδο και κάλεσε την αστυνομία. 

Πατέρας θύματος: Δεν δέχομαι ότι με τη σύλληψη ήρθε η Δικαιοσύνη

Στην πρώτη δίκη, η κατηγορούμενη τιμωρήθηκε με 2 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 3 χρόνια στέρηση άδειας οδήγησης,. Ο πατέρας του θύματος, όμως, υποστηρίζει ότι υπήρξε παραποιημένη κατάθεση που αναιρούσε τα όσα περιέγραψε η αυτόπτης μάρτυρας. Ένας από τους δικαστές αντιλήφθηκε ότι υπήρξε παραποίηση μαρτυρίας και ζήτησε επανεκδίκαση στο Εφετείο, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η κατηγορούμενη είχε φύγει από την Κύπρο, μαζί με τους γονείς της.

"Ένας ακόμα μάρτυρας είδε τη σκηνή του εγκλωβισμού. Όταν ρώτησε την κατηγορούμενη αν ο γιος μου φορούσε κράνος, εκείνη απάντησε ναι. Στην κατάθεσή του γράφτηκε "μου απάντησε δε ότι φορούσε κράνος". Στην κατάθεση προστέθηκε ένα -ν και το δε έγινε δεν. Ο δικαστής είδε ότι το -ν ήταν με διαφορετικό μελάνι κι ότι κάτι παραποιήθηκε κι από εκεί άρχισε η έρευνα", είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του θύματος.

Ο πατέρας του 17χρονου έχει ακόμα έναν γιο, η ζωή του, όμως, έχει αλλάξει για πάντα. "Δεν δέχομαι ότι ήρθε η Δικαιοσύνη, επειδή συνελήφθη η κατηγορούμενη. Η Δικαιοσύνη πρέπει να πάρει τον δρόμο της στο δικαστήριο".

Τόσο η 30χρονη, όσο και οι γονείς της, έδωσαν την συγκατάθεσή τους να εκδοθούν στην Κύπρο και ως εκ τούτου εντός των επόμενων 10 ημερών, ανακριτές θα πρέπει να μεταβούν στην Ελλάδα για να παραλάβουν τους υπόπτους και να τους μεταφέρουν στην πατρίδα τους. 

Το Εφετείο Αθηνών διέταξε να παραμείνουν και οι τρεις υπό κράτηση μέχρι την έκδοση τους, ενώ η 30χρονη ζήτησε τη μεταφορά της στο νοσοκομείο καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο αυτί της.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top