Διπλωματικός ΠΟΛΕΜΟΣ: Ισχυρές κυρώσεις του Ομπάμα στην Ρωσία

Απελαύνονται 35 Ρώσοι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ εξαιτίας των κυβερνοεπιθέσεων στις εκλογές

Ισχυρές κυρώσεις του Ομπάμα στη Ρωσία

Λίγο πριν ο Ομπάμα αποχαιρετήσει την θητεία του στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε την ισχυρότερη αμερικανική απάντηση που έχει ποτέ δοθεί σε σχέση με τις κυβερνοεπιθέσεις από ένα κράτος με στόχο της ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, οι αμερικανικές κυρώσεις δεν περιορίζονται σε αυτό, με την αμερικανική κυβέρνηση να αναφέρει ότι  θα λάβει κι άλλα μέτρα, «τη στιγμή που θα το επιλέξουμε», και «συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων οι οποίες δεν θα γνωστοποιηθούν στο κοινό».

ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ 35  ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, οι ΗΠΑ διέταξαν την απέλαση  35 Ρώσων αξιωματούχων -τους οποίους οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν μυστικούς πράκτορες- αλλά και το κλείσιμο δύο ρωσικών ενώσεων στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ.

Οι αξιωματούχοι της ρωσικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και στο προξενείο της χώρας στο Σαν Φρανσίσκο χαρακτηρίστηκαν «persona non grata» από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς κρίθηκε ότι ενήργησαν με τρόπο «που δεν συνάδει με το διπλωματικό τους καθεστώς».

Όπως ανέφερε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προθεσμία 72 ωρών για να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ.

«Αυτές οι ενέργειες δεν αποτελούν τη συνολική μας απάντηση στις επιθετικές δραστηριότητες της Ρωσίας», προειδοποίησε ο κ. Ομπάμα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top