Ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Γερμανία είχε περάσει ως πρόσφυγας στην Ελλάδα

Συνελήφθη τρομοκράτης που είχε διασυνδέσεις με τον μακελάρη του Παρισιού

Ραντουάν Σερμπάρ ή Εζερίφι. Ένας άνθρωπος που είχε μπει στο μικροσκόπιο όλων των μυστικών υπηρεσιών της Ευρώπης. Είχε στενές επαφές με τον Αμπαούντ, τον τρομοκράτη που πάγωσε τον πλανήτη, με τα δολοφονικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Οι κάτοικοι του Παγκρατίου είχαν δει τον Αμπαούντ και αλλά μέλη της ομάδας του να μπαινοβγαίνουν στο διαμέρισμα.

«Έμενε εκεί στον πρώτο όροφο αυτόν που έφτιαξε το μακελειό στη Γαλλία, αυτόν δε λέτε. Ναι τον Μαπούντ. Αυτός έμενε στον πρώτο όροφο εδώ», είπε ένας κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλος πρόσθεσε: «Τον είδα μια δύο φορές. Εξαφανιζόταν, εξαφανιζόταν για μεγάλο διάστημα.».

Μαζί με τους χιλιάδες πρόσφυγες που έφταναν στη χώρα μας ήρθε και ο Αμαπούντ με την ομάδα του. Περίπου 10 άτομα την αποτελούσαν. Μάλιστα, αρχικά εγκαταστάθηκαν εδώ στην οδό Αστερώπης στο Παγκράτι.

Λίγους μήνες πριν γίνει το μακελειό στο Παρίσι, Έλληνες αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα, όπου έμενε ο Αμπαούντ και οι συνεργάτες του.

Μάλιστα, συνέλαβαν έναν από αυτούς και τον απέλασαν στο Βέλγιο.

Ο 24χρονος Μαροκινός  τρομοκράτης συνελήφθη σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς στη κάτω Σαξονία. Προσπαθούσε να νοικιάσει σπίτια κρησφύγετα σε Ελλάδα και Τουρκιά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top