ΨΑΧΝΟΥΝ τον μακελάρη του Βερολίνου οι αρχές-"Του αξίζει να καταδικαστεί", λένε οι συγγενείς του

Έφοδο σε διαμερίσματα στο Βερολίνο κάνουν οι αρχές

Αυτός είναι ο άνθρωπος που αιματοκύλησε το Βερολίνο, όπως φαίνεται στο βίντεο που είχε ανεβάσει ο ίδιος στο fb τον Σεπτέμβριο. Τότε που ανενόχλητος έκανε τις βόλτες του στις όχθες του ποταμού Σπρεε. 

Οι αρχές ασφαλείας είναι πια πεπεισμένες ότι ο Τυνήσιος, Ανίς Αμρί, είναι ο οδηγός της φονικής νταλίκας. 

Έφοδοι της αστυνομίας

Έφοδο σε δύο διαμερίσματα στο Βερολίνο έκαναν τα ξημερώματα ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας, πιστεύοντας ότι εκεί ήταν το κρησφύγετο του μακελάρη. Το κτίριο πριν την επιδρομή εκκενώθηκε, όμως δε βρέθηκε κανένα ίχνος του. 

Η αντιτρομοκρατική ανέκρινε τους γονείς και τα αδέλφια του τρομοκράτη που μένουν στην πόλη Ουεσλάτια της Τυνησίας. "Αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχος, του αξίζει να καταδικαστεί" δήλωσε ο αδελφός του Αμπτελκαντέρ. 

«Αν με βλέπει τώρα, θέλω να ξέρει οτι τον κατηγορώ για αυτό που έκανε», είπε.

Σοκαρισμένος εμφανίζεται και ο πατέρας του τρομοκράτη. «Έχω να μιλήσω μαζί του πολύ καιρό. Έφυγε από το σπίτι πριν επτά χρόνια. Δεν έχω μιλήσει μαζί του από τότε. Δεν έχω καν τον αριθμό του κινητού του», εξήγησε.

Με βαρύ ποινικό μητρώο ο τζιχαντιστής

Το ποινικό μητρώο του τζιχαντιστή είναι πλούσιο. Έχει καταδίκες για κλοπές, βιαιοπραγίες, εμπρησμό και σωματικές βλάβες. Η εγκληματική του δράση ξεκίνησε από την Τυνησία όταν ήταν έφηβος, Το 2011 πέρασε παράνομα στην Ιταλία. 

Πυρπόλησε το κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Λαμπεντούζα και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια κάθειρξη. Βγαίνοντας από τις φυλακές του Παλέρμο, πέρασε πάλι παράνομα μέσω Σουηδίας αυτή τη φορά στην Γερμανία. Εκεί ενεπλάκη σε καυγά σε ένα μπαρ. Παράλληλα, διακινούσε ναρκωτικά στο πάρκο Kreutzberg του Βερολίνου

Η στρατολόγηση του νεαρού φαίνεται να έγινε στο Παλέρμο, όσο ήταν στη φυλακή. Εκεί γνώρισε τζιχαντιστές. 

«Όταν έφυγε από την Τυνησία ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Έπινε αλκοόλ και δεν προσευχόταν καν. Δεν είχε θρησκευτικές πεποιθήσεις. 15,14,12 Μάλλον έμπλεξε, όταν ήταν στην φυλακή, όπου γνώρισε Αλγερινούς, Αιγύπτιους και Σύριους», είπε ο αδελφός του Ουάλιντ.

Η γκάφα της γερμανικής αστυνομίας

Η υπόθεση του Αμρί έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Γερμανία. Η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες από τον Μάιο ότι ο νεαρός ισλαμιστής σχεδίαζε ληστεία για να αγοράσει όπλα. Οι NYT αναφέρουν ότι ο 24χρονος έψαχνε στο ίντερνετ συνταγές για το πως θα φτιάξει βόμβες. Η γερμανική αστυνομία τον παρακολουθούσε έως τον Σεπτέμβριο, όμως μετά σταμάτησε. 

«Δεν επιτρέπεται στην αστυνομία η παρακολούθηση, όταν υπάρχει νόμος που καθορίζει το σημαντικά δικαιώματα που έχει κάποιος. Έπειτα, πρέπει να συντρέχουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όταν δεν ισχύουν οι προϋποθέσεις, τότε η παρακολούθηση πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών.

Όταν έφυγε από το "ραντάρ" της αστυνομίας, μπορούσε πια ελεύθερος να προετοιμαστεί για την πολύνεκρη επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top