«Πως γνώρισα τη μητέρα σου; Την βίασα όταν ήταν 13 χρονών»

Σάλος στην Τυνησία από τις «αρρωστημένες» αποκαλύψεις

Βίασε και άφησε έγκυο την θετή του αδελφή

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα συνέβησαν στην επαρχία Κεφ στην Τυνήσια και είδαν το φως της δημοσιότητας. Ένας 20χρονος παντρεύτηκε την 13χρονη θετή αδελφή του, αφού πρώτα την βίασε και την άφησε έγκυο.

Αν και το σεξ με ανθρώπους κάτω των 15 ετών είναι αξιόποινη πράξη, που όμως τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μόνο 6 ετών, το άρθρο 277 που ποινικού κώδικα της χώρας προβλέπει πως εάν ο θύτης δεν ασκήσει… βία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επίθεσης, μπορεί να γλιτώσει την ποινή φυλάκισης αρκεί να παντρευτεί το θύμα του.

Για αυτό το δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να την βίασε αλλά δεν την χτύπησε και αυτό σημαίνει πως μπορεί και να την παντρευτεί. Τι κι αν εκείνη είναι μόλις 13 χρονών; Τι κι αν είναι ακόμα παιδί; Θα γίνει σύζυγος και μάνα ενώ είναι θύμα βιασμού! Και μάλιστα από τον θετό αδελφό της.

Και σα να μην έφτανε αυτό  είχε προγραμματιστεί να γίνει και γαμήλιο πάρτι αλλά τελικά ακυρώθηκε. Η υπόθεση πάντως προκάλεσε οργή σε πολλούς πολίτες στην Τυνησία που βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της απόφασης κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Πως γνώρισα τη μητέρα σου; Την βίασα όταν ήταν 13».

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας και πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς και το σύνολο των άρθρων που αφορούν τη βία σε βάρος των γυναικών.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο σε εκπομπή στην τηλεόραση της Τυνησίας, παρουσιαστής εκπομπής υποστήριξε πως έναν άλλο κοριτσάκι μόλις 14 ετών και επίσης θύμα βιασμού θα έπρεπε να παντρευτεί τον βιαστή για να «κλείσει» η υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top