Βίντεο-σοκ από την ΦΟΝΙΚΗ επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Η στιγμή που ανατινάσσεται ο καμικάζι-Παρακλάδι του ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη

Κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μια κάμερα ασφαλείας καταγράφει την στιγμή ακριβώς που ο βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη στην Κωνσταντινούπολη χθες το βράδυ, λίγο μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου, αστυνομικοί πλησιάζουν έναν άνδρα που τους φάνηκε ύποπτος.

Αμέσως μετά, η εικόνα γίνεται λευκή και είναι η στιγμή που ο καμικάζι πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

Εν τω μεταξύ, παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από  το στάδιο της Μπεσίκτατς  στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα τον θάνατο 38 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 155. Σε δήλωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) ανέφερε ότι πραγματοποίησε τις επιθέσεις. Η TAK έχει αναλάβει την ευθύνη και για άλλες φονικές επιθέσεις στην Τουρκία φέτος.

Ο Τούρκος προεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη ασφαλείας με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, δήλωσαν πηγές της προεδρίας, την επομένη της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη.   

Στο μεταξύ, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) και το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), εξέφρασαν την "πλήρη υποστήριξή" τους στις δυνάμεις ασφαλείας και στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας, σε κοινή δήλωσή τους στη Βουλή.

Ο απολογισμός της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης  ανέρχεται πλέον σε 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.  Συνολικά 30 αστυνομικοί, επτά πολίτες και ένας ακόμη άνθρωπος η ταυτότητα του οποίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση, διευκρίνισε ο Σόιλου. "Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουμε λάβει, 38 από τα παιδιά του έθνους μας έχουν γίνει μάρτυρες μετά τη χθεσινοβραδινή απεχθή επίθεση", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι Κούρδοι αυτονομιστές ενδέχεται να ευθύνονται για αυτή.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις εκρήξεις τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο την αστυνομία και τους πολίτες. Στόχος των δραστών ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, να προκαλέσουν τον μέγιστο αριθμό θυμάτων. «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού εμείς ως χώρα και ως έθνος θα αντιμετωπίσουμε τον φόβο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις πίσω τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή τους.

Συλλυπητήρια Π.Παυλόπουλου στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Κάιρο

Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς, επικοινώνησε με τον Πάπα και Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄ και διαβίβασε τα συλλυπητήρια του κ. Παυλόπουλου προς τις οικογένειες των 25 πιστών, που έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση, που συγκλόνισε τον χώρο δίπλα ακριβώς από τον Καθεδρικό ναό των Κοπτών Άγιο Μάρκο, στο Κάιρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top