Στη Λίμα το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα

Για τη σύνοδο του ΑPEC

Στη Λίμα το τελευταίο επίσημο ταξίδι του Μπαράκ Ομπάμα

​Στη Λίμα έφτασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (ΑPEC) που διεξάγεται σήμερα και αύριο. Με την επίσκεψή του στη Λίμα, ο Μπαράκ Ομπάμα ολοκληρώνει το τελευταίο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η συνάντηση της ΑPEC είναι η τελευταία διεθνής σύνοδος κορυφής μείζονος σημασίας για τον Ομπάμα πριν από τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Σινπίνγκ, του οποίου η παρέμβαση στο Φόρουμ αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον. Στην ατζέντα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Ο Ομπάμα θα μετάσχει επίσης σε συνεδρίαση μαζί με τις 11 άλλες χώρες της Συμφωνίας του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership, TPP), της εμπορικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε το 2015 υπό την ώθηση της κυβέρνησης Ομπάμα, της οποίας ωστόσο η επικύρωση από την Ουάσιγκτον δείχνει αμφίβολη μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και της πολιτικής που πρεσβεύει υπέρ του προστατευτισμού.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να έχει αρκετές διμερείς συναντήσεις, με κορυφαία αυτή με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο αναμένεται να έχει άτυπες συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top