ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός στη νότια Ιαπωνία- Δεκάδες τραυματίες

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς- Πρώτη ανάρτηση 19:29

ΙΣΧΥΡΟΣ σεισμός στη νότια Ιαπωνία- Δεκάδες τραυματίες

​Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,4 βαθμών, έπληξε τη νοτιοδυτική Ιαπωνία, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας σήμερα).

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Κουμαμότο, στο νησί Κιούσου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα. Οι αρχές έχουν κινητοποιήσει 350 στρατιώτες για να βοηθήσουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Τουλάχιστον 19 σπίτια κατέρρευσαν από το σεισμό που σημειώθηκε σε μια περιοχή που φιλοξενεί πολλές μονάδες παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση NHK τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως αυτή η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Το κανάλι ανέφερε επίσης ότι εκφράζονται φόβοι πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

αρχείο λήψης (1).jpg
Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος να σημειωθούν και άλλοι ισχυροί σεισμοί στην περιοχή.

αρχείο λήψης.jpg
Ο σεισμός σημειώθηκε λίγες ώρες μετά από έναν σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε στην ίδια περιοχή και προκάλεσε μικρές ζημιές.

Οι δύο δονήσεις είχαν επίκεντρο την επαρχία Κουμαμότο του νησιού Κιούσου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top