ΒΟΜΒΑ Spiegel: ΚΑΙ ο Σόιμπλε μπλεγμένος στο σκάνδαλο του αιώνα

Τα «Panama Papers» τείνουν να γίνουν ο εφιάλτης για τους ισχυρούς του κόσμου

Περίπου μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη των «Panamas Papers» και ήδη μετράμε τα μεγάλα "θύματα" της υπόθεσης!

Έχουμε και λέμε... παραίτηση του Ισλανδού πρωθυπουργού, θλιβερή παραδοχή Ντέιβιντ Κάμερον για την εμπλοκή του (είχε αγοράσει μετοχές την offshore εταιρεία του πατέρα του) και η λίστα με τα θύματα του σκανδάλου του αιώνα (όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς) μεγαλώνει!

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel στην πολύκροτη υπόθεση εμπλέκεται και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως, λοιπόν, γράφει το περιοδικό το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αγνόησε επανειλημμένα πληροφοριοδότη που ήθελε να αποκαλύψει ύποπτες γερμανικές συναλλαγές μέσω offshore στον Παναμά!

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Βέρνερ Γκάτσερ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνούνταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Spiegel, επί σειρά ετών να έρθουν σε επαφή με πληροφοριοδότη που ήθελε να προβεί σε αποκαλύψεις σχετικά με ύποπτες συναλλαγές μιας εικονικής εταιρείας στον Παναμά.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το υπαγόμενο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο (Bundesdruckerei), που αναφέρεται στα λεγόμενα Panama Papers, χρησιμοποίησε αυτή την εταιρεία για συναλλαγές στη Βενεζουέλα.

«Ούτε ο Σόιμπλε, που τώρα ανοίγει μέτωπο κατά των offshore εταιρειών, ούτε ο Γκάτσερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κρατικού ομίλου (Bundesdruckerei), αντέδρασαν επί σειρά ετών στην προσφορά του πληροφοριοδότη, που τους είχε γράψει προσωπικά» γράφει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνεχίζει το ρεπορτάζ της Deutche Welle, η offshore εταιρεία Billingsley Global Corporation, που χρησιμοποιούσε το Ομοσπονδιακό Τυπογραφείο και επίσης αναφέρεται στα «Panama Papers», ιδρύθηκε από τη δικηγορική εταιρεία Mossack Fonseca, που βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων.

Από την πλευρά του, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διευκρίνισε ότι, έπειτα από «πολυάριθμες τόσο εσωτερικές όσο και εξωτερικές έρευνες, δεν διαπιστώθηκαν νομοθετικές παραβιάσεις», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό το διάστημα εξετάζεται εκ νέου, εντός του ��μοσπονδιακού Τυπογραφείου, η επίμαχη «συναλλαγή στη Βενεζουέλα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top