ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ! Από τα μάτια 17χρονης στάζει αίμα- ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ

Κανένας γιατρός δεν μπορεί να βρει λύση στο πρόβλημα της

ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ! Από τα μάτια 17χρονης στάζει αίμα- ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ

​Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η 17χρονη Marnie-Rae Harvey από τη Μεγάλη Βρετανία έχει κάνει την επιστημονική κοινότητα να σηκώσει τα χέρια ψηλά!

Η νεαρή κοπέλα πάσχει από μια σπάνια πάθηση… αφού από τα μάτια της και τα αυτιά της στάζει αίμα, αλλά κανείς δεν ξέρει σε τι οφείλεται αυτό!

Παρόλο που έχει εξεταστεί από ειδικούς οφθαλμολόγους, γυναικολόγους, αιματολόγους νευρολόγους και παιδιάτρους, κανείς δεν μπορεί να βρει μια λύση στο σοβαρό πρόβλημα του κοριτσιού.

«Με καίει και στη συνέχεια, αν το αίμα καλύπτει ολόκληρο τον οφθαλμό, δεν μπορώ να δω» λέει η έφηβη. Αυτή η κατάσταση-μυστήριο επηρεάζει επίσης τα αυτιά, την μύτη, τα ούλα, το τριχωτό της κεφαλής, τα νύχια και τη γλώσσα της.
45ujjrt.jpg
Όλα ξεκίνησαν όταν η 17χρονη ξεκίνησε να έχει αιμόπτυση τον Μάρτιο του 2013. Αυτό συνεχίστηκε για μερικά χρόνια, μέχρι που ξύπνησε μια νύχτα του Ιουλίου του 2015 και το πρόσωπό της ήταν καλυμμένο με αίμα,
Οι γονείς της κάλεσαν ασθενοφόρο. «Οι νοσοκόμοι ήταν απλά σοκαρισμένοι, διότι δεν είχαν ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο», λέει η ίδια και προσθέτει:
«Όταν έφτασα στο νοσοκομείο, οι γιατροί κοίταξαν τα μάτια μου, αλλά τα πάντα ήταν καθαρά (...) Τα μάτια μου μπορεί να αιμορραγούν και να γεμίζει με αίματα το πρόσωπό μου και μέσα σε δευτ��ρόλεπτα να σταματήσει η αιμορραγία και να μοιάζουν όλα φυσιολογικά (...) Έκανα και εξετάσεις αίματος και τα αποτελέσματα ήταν απολύτως φυσιολογικά».
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες από εκείνο το πρώτο σοβαρό περιστατικό τα μάτια της 17χρονης συνέχισαν να αιμορραγούν κάθε μέρα. Ωστόσο, μετά από σωρεία εξετάσεων, το μόνο που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η Marnie-Rae έχει ένα λίγο πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.
yikut.jpg
Η περίπτωσή της είναι από τις πιο σπάνιες ιατρικές καταστάσεις στον κόσμο. Επιστημονικά, αυτό που έχει η Marnie-Rae ονομάζεται “Haemolacria”, από τις ελληνικές λέξεις αίμα (haemo-) και δάκρυα (-acria).
Τα αίτια για αυτή την πάθηση μπορεί να περιλαμβάνουν τραυματισμούς, προβλήματα στην πήξη του αίματος και διαταραχές στους δακρυγόνους αδένες.
Πέρα από τα προβλήματα που της προκαλεί αυτή η αιμορραγία, καθώς νιώθει διαρκώς πως δεν έχει ενέργεια, αισθάνεται ζάλη, έχει συχνούς πόνους στα άκρα και τα οστά της, το κορίτσι δεν μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή. Δεν πηγαίνει στο σχολείο, δεν μπορεί να σπουδάσει και δεν έχει φίλους.
Όπως περιγράφει, μια φάση αιμορραγίας διαρκεί για περίπου πέντε λεπτά και στη συνέχεια σταματάει για μια ώρα.
«Τελευταία συμβαίνει για μισή ώρα και σταματάει μόνο για πέντε λεπτά. Δεν μπορώ να κοιμηθώ και κάνω εμετό κάθε μέρα περίπου πέντε φορές» εξηγεί η κοπέλα.

«(Οι γιατροί) νόμιζαν ότι επρόκειτο για κάποια διαταραχή του αίματος, αλλά τώρα μου έκαναν μια ένεση που ονομάζεται Prostap 3, για να σταματήσει η μήτρα μου να λειτουργεί. Αν αποδειχτεί ότι φταίει αυτό, τότε θα κάνω εξετάσεις για ενδομητρίωση» συνεχίζει.
e57uir6t.jpg
Της είπαν ότι υπάρχει μια πιθανότητα της τάξης του 60-70% η ένεση αυτή να την της προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα, ώστε δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά στο μέλλον. «Θα με ενοχλήσει αυτό, αλλά πρέπει πρώτα απ' όλα να αντιμετωπίσω αυτό που μου συμβαίνει εδώ και τώρα»
Η Marnie-Rae θα πρέπει να περιμένει μέχρι τα μέσα Απριλίου για να δει αν αυτή η θεωρία θα επαληθευτεί, αλλά η ίδια δεν μοιάζει να το πιστεύει… καθώς η αιμορραγία μετά την ένεση δεν έχει σταματήσει.
πηγή: bbc
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top