«Ναι» στον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πριν τις ευρωεκλογές

Θέλουν την εφαρμογή ενός «πρώτου σταδίου» πριν τις εκλογές

«Ναι» στον φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών πριν τις ευρωεκλογές

Κοινός στόχος, όπως επανέλαβαν την Δευτέρα 7 Απριλίου, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, είναι η εφαρμογή, τουλάχιστον ενός «πρώτου σταδίου» ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και μάλιστα πριν από το τέλος της τρέχουσας θητείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ένα πρώτο βήμα στο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ήδη απ' αυτό το Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Μισέλ Σαπέν στο Βερολίνο. Να σημειωθεί ότι οι επόμενες ευρωεκλογές θα γίνουν τέλος Μαΐου.

Ο Σαπέν, μιλώντας για την «ανάγκη» να θεσπιστεί αυτός ο φόρος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταφέρει «να θέσει σε εφαρμογή ένα πρώτο πακέτο μέτρων» πριν από τις ευρωεκλογές και στη συνέχεια «ένα δεύτερο κομμάτι».

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε έντεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, με στόχο να ισχύσει ένας τέτοιος φόρος γίνονται με μεγάλη ταχύτητα εδώ και μήνες, λόγω του ότι δέχονται πολύ έντονες πιέσεις από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους.

Αν λοιπόν όλα κυλίσουν ομαλά ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών θα εφαρμοστεί σε δύο χρόνους, στην αρχή μόνο για μια περιορισμένη ομάδα χρηματοπιστωτικών τοποθετήσεων, μεταξύ των οποίων οι μετοχές, και στη συνέχεια με ευρύτερ�� τρόπο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top