Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο συμμετέχει στις έρευνες για το Boeing

Στο Περθ μεταβαίνει ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Οι έρευνες για το χαμένο Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών αυτή τη φορά επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό πρόκειται να συμμετάσχει και ένα βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless.

Ανώτατοι Αυστραλοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία και η έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών δυσχεραίνουν τις προσπάθειες εντοπισμού των συντριμμιών του αεροσκάφους.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Περθ Radio 6iX είπε: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της εποχής μας. Το οφείλουμε στον κόσμο, το οφείλουμε σε εκείνες τις οικογένειες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε την άκρη».

Να υπενθυμίσουμε ότι περίπου δέκα αεροπλάνα και εννέα πλοία από έξι χώρες συμμετέχουν στις έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό, που επικεντρώνονται σε μία ζώνη περίπου ίση με το μέγεθος της Βρετανίας, εκεί όπου θεωρείται ότι έχει καταπέσει το αεροσκάφος.

Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo.

Και τα δύο πλοία φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν γνωστοποίησε την είδηση μέσω Twitter , ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ αποφάσισε τη συμμετοχή του υποβρυχίου στις έρευνες.

Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο Περθ ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ για να ευχαριστήσει προσωπικά τα πληρώματα των αεροσκαφών από επτά χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top