ΕΣΝΕ: Κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Καταγελλία για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Μετά τη μάχη της ξαπλώστρας, τώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος και για τις θέσεις ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες και δημοφιλείς παράλιες και μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, και με μαφιόζικες μεθόδους/ Βίντεο Alpha

Στο πλαίσιο της προκήρυξης μειοδοτικών διαγωνισμών από τις Δημοτικές Αρχές σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών Ναυαγοσωστικής Κάλυψης πολυσύχναστων παραλιών, προκύπτουν σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά στις διαδικασίες συμμετοχής, τις οποίες ήδη διερευνά ο Εισαγγελέας.

Οι Ελεύθεροι Ναυαγοσώστες Ελλάδος καταγγέλουν:

Η Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), σύμφωνα με τις κατηγορίες φαίνεται να προβαίνει σε πρακτικές που εμποδίζουν τη συμμετοχή τρίτων μερών στους εν λόγω διαγωνισμούς, αποκλείοντας τον ανταγωνισμό και κατανέμοντας τις δημόσιες συμβάσεις στα μέλη της μέσω προεγκεκριμένων συμφωνιών.

Καταγγελίες που προέκυψαν πρόσφατα και ερευνά ο εισαγγελέας, αφορούν περιστατικά βίας και παράνομης επιβολής, περιλαμβανομένων εκβιασμών, εμπρησμών, απειλών και ληστειών, συνδεόμενα με ναυαγοσωστική που διεκδικούσε τον διαγωνισμό του Δήμου Θερμαϊκού, προς ανταγωνιστή της.

ναυαγοσωστης

Ειδικότερα, φέρεται ότι η Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος και τα μέλη της προβαίνουν σε συνεννοήσεις προκειμένου να καθορίζουν την έκβαση των διαγωνισμών, αποφασίζοντας

α) τον αναδεικνυόμενο μειοδότη,

β) τις προσφερόμενες εκπτώσεις και το συμβατικό τίμημα,

γ) τον αποκλεισμό της συμμετοχής άλλων ναυαγοσωστικών σχολών μέσω ανυπόστατων καταγγελιών, εκβιασμών και εκφοβισμών.

Τέτοιες πρακτικές χειραγώγησης δημόσιων διαγωνισμών, υπονομεύουν την αρχή του ανταγωνισμού και τη διαφάνεια στη διαδικασία ανάθεσης δημοσίων έργων, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο συμφέρον. Η οικονομική επιβάρυνση για την ένταξη μιας σχολής στην Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος, η οποία καθορίζεται σε ένα υπέρογκο ποσό ετησίως, αποτελεί επιβεβαίωση της εξασφάλισης πρόσβασης στις δημόσιες συμβάσεις που αφορούν τη Ναυαγοσωστική Κάλυψη παραλιών, με τα αντίστοιχα έργα να εκτιμώνται σε σημαντικά χρηματικά ποσά, έως και 1εκ. ευρώ για ναυαγοσωστική κάλυψη τεσσάρων μηνών.

Η παρούσα καταγγελία που αφορά την σύσταση  εγκληματικής οργάνωσης για την Ένωση Ναυαγοσωστικών Σχολών Ελλάδος, κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 σε όλες τις αρχές, τα αρμόδια Υπουργεία, την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Εισαγγελία και την ΑΑΔΕ.

Με εκτίμηση

Ελεύθεροι Ναυαγοσώστες Ελλάδος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top