Σχολείο «φέρετρο» στη Χίο - «Σε σεισμό θα βιώσουμε νέα Τέμπη»

Υποχρεωτικός γίνεται πλέον ο προσεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων

Ανησυχία για τα δημόσια κτίρια που δεν έχει γίνει προσεισμικός έλεγχος / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Υποχρεωτικός γίνεται πλέον ο προσεισμικός έλεγχος όλων των δημόσιων κτιρίων. Δύο σχολεία στον Βύρωνα θα παραμείνουν κλειστά για 15ημέρες, εξαιτίας πτώσης σοβάδων και εργασιών αποκατάστασης. Την ίδια στιγμή, ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης προχώρησε σε μια σοβαρή καταγγελία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «σχολείο-φέρετρο» δημοτικό στη Χίο.   

Εικόνες που προκαλούν φόβο και ανασφάλεια σε μαθητές, γονείς και δασκάλους αντικρίζει κανείς στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βαρβασίου στη Χίο. Κολώνες και δοκάρια, με τα σίδερα να έχουν βγει στην επιφάνεια. Τοίχοι και οροφές, χωρίς σοβάδες. Στη θέα αυτών των εικόνων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης ξεσπά και προειδοποεί.  

Ετοιμόρροπο σχολείο στη Χίο

Σχολείο «φέρετρο» στη Χίο / Φωτογραφίες από το δελτίο του Star

Σχολείο στη Χίο

Σχολείο «φέρετρο» στη Χίο

«Ένα τέτοιο σχολείο φέρετρο όπως αποκαλείται είναι το 5ο Δημοτικό σχολείο Βαρβασίου Χίου όπου λειτουργούν 8 τμήματα. Φοβάμαι ότι σε περίπτωση σεισμού θα βιώσουμε νέα Τέμπη», δήλωσε ο κ. Τσελέντης.

Βύρωνας: Έπεσαν σοβάδες σε σχολικό συγκρότημα

Οι γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Βύρωνα είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να επιστρέψουν στο σχολείο, εάν δεν πάρουν γραπτές διαβεβαιώσεις ότι έχουν αποκτασταθεί τα πρόβληματα στις μετόπες των δύο κτιρίων.

Με απόφαση του δήμου τα δύο σχολεία που στεγάζονται σε διαφορετικά κτίρια στο ίδιο συγκρότημα θα είναι κλειστά μέχρι τις 2 Απριλίου, προκειμένου να αποκατασταθούν οι φθορές.

Βύρωνας: Κλειστά σχολεία για λόγους εργασίας

Σοβάδες πέφτουν και σε σχολείο του Βύρωνα / Φωτογραφίες από το δελτίο ειδήσεων του Star

Σοβάδες πέφτουν σε σχολείο στον Βύρωνα

Υποχρεωτικός πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε δημόσια κτίρια

Με νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα καθίσταται για πρώτη φορά υποχρεωτικός ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος των 50.000 δημόσιων κτιρίων, που βρίσκονται σε χρήση. 

Μάλιστα οι έλεγχοι αυτοί δεν θα γίνονται από απόσταση, αλλά επί τόπου και θα καταγράφονται σε ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ θα ριχτούν στη μάχη 5.000 μηχανικοί από το ΤΕΕ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top