Βασίλης Τόπαλος: Η αποκάλυψη Star για νέο στοιχείο από τον ιατροδικαστή   

Τι σημαίνει η κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας που διαπιστώθηκε

Απαντήσεις σε θολά σημεία όσον αφορά τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο του 16χρονου Βασίλη Τόπαλου μέσα σε γυμναστήριο στον Ταύρο αναζητά η αστυνομία η οποία καλεί συνεχώς μάρτυρες για καταθέσεις. Το Star, στο ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα και του Βαγγέλη Γκούμα, φέρνει στο φως ένα νέο σημαντικό στοιχείο από την  ιατροδικαστική έκθεση.

Βασίλης Τόπαλος: Έφερε αιμάτωμα στο κεφάλι του

Η Aσφάλεια περιμένει να πάρει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική εκθεση για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Ωστόσο υπάρχει ένα εύρημα το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν τους περνάει.  Ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει: Κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας. Τι σημαίνει αυτό ; 
 
Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης διευκρινίζει: «Η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κακωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου , το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα .Μια πτώση σε νεροχύτη δεν ειναι κακωση υψηλής ταχύτητας, ούτε το σώμα κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα εκεί».

Βασίλης Τόπαλος: Συγκλονίζει η μητέρα του - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη το  αιμάτωμα φαίνεται πως είναι  η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Βασίλη.

Ερώτημα αν έγινε σκληρή προπόνηση τη μοιραία μέρα 

Σε καμία από τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα δεν προκύπτει ότι τη μοιραία μέρα γινόταν sparring, όπως επίσης δεν φαίνεται να προκύπτει ούτε η εκδοχή των παράνομων αγώνων.

Βασίλης Τόπαλος: Η «εντατική προπόνηση» και τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο Β. Τόπαλος προπονούνταν σχεδόν 5 φορές την εβδομάδα, ενώ «χαλάρωση» ήταν η οδηγία του ομοσπονδιακού του προπονητή.  
«Εκείνο το διάστημα δε θα έπρεπε να κάνει προπονήσεις. Εντολή του εθνικού προπονητή ήταν  - τους είχε μαζέψει πριν 10 μέρες – ότι η αγωνιστική τους δραστηριότητα τελείωσε» δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χρήστος Μαριόλης.  

Η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για την εντολή του εθνικού προπονητή

Η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας για την εντολή του εθνικού προπονητή

Δύο αυτοψίες από την ΕΛΑΣ στο γυμναστήριο  

Στο γυμναστήριο έχουν γίνει δυο αυτοψίες: Η πρώτη στις 17 Δεκεμβρίου, μια μέρα μετά το μοιραίο και η δεύτερη πριν λίγες ημέρες παρουσία του ιατροδικαστή. Τις επόμενες ώρες θα κληθούν στην ασφάλεια νέα πρόσωπα.

Από το ρεπορτάζ του Β. Γκούμα για τις συνθήκες και τα μέτρα στις προπονήσεις πυγμαχίας

Από το ρεπορτάζ του Β. Γκούμα για τις συνθήκες και τα μέτρα στις προπονήσεις πυγμαχίας

Πως γίνεται όμως η απαιτητική προπόνηση του μποξ ;  Σε έναν αγώνα sparring μέσα σε ένα γυμναστήριο, πρέπει να τηρούνται όλα τα μέσα, ενώ την ίδια στιγμή, όταν ο προπονητής καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά, σταματάει τον αγώνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top