Ποινές «χάδι» για καρδιοχειρουργό που συνελήφθη για φακελάκι

Εργάζεται κανονικά - Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως διευθυντής καρδιοχειρουργικής σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο της Αθήνας, ενώ είχε καταγγελθεί και συλληφθεί για περιπτώσεις χρηματισμού από ασθενείς, δέχθηκε ποινές «χάδι» και επέστρεψε στη θέση του. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για το θέμα έκαναν νέα ερώτηση βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει, γιατί δεν απολύθηκε. 

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που κατέθεσαν στη Βουλή, ο γιατρός αρχικά είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας για έναν μήνα από τον διοικητή και μετά πέρασε από δύο πειθαρχικά συμβούλια. Μάλιστα, το κεντρικό πειθαρχικό του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού οκτώ μηνών. Επέστρεψε στη θέση του τον Μάιο του 2022. Απαντώντας σε ερώτηση του Star, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ισχυρίστηκε πως τον έκριναν τα πειθαρχικά κι ότι αυτός ζήτησε να ελεχθεί από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. 

γιατρός φακελάκι

«Ως υπουργός Υγείας εξάντλησα όλες τις δυνατότητες που είχα, αλλά η απόφαση του Πειθαρχικού πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι να υπάρχει απόφαση από το ΣτΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

H Αρχή Διαφάνειας περιμένει την απόφαση του ΣτΕ. Πάντως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους, επικαλούνται και την καταγγελία συναδέλφου του γιατρού ότι ρυθμίζει τα χειρουργεία προς όφελός του και ζητάει τηλέφωνα ασθενών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top