Η κάμερα του STAR στα άδυτα της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων

Ποια παιδιά επιλέγουν οι παιδόφιλοι

Όταν ανοίγει η πόρτα στον 8ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής δεν περιμένει κανείς οτι θα βρεθεί σε μια αίθουσα που περισσότερο θυμίζει... νηπιαγωγείο. Είναι ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου ο ψυχολόγος της υπηρεσίας, Νίκος Σταματογιάννης, έχει ακούσει πολύ σκληρά πράγματα. 

Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούσιο.

«Δυο αίθουσες, η πρώτη είναι ο χώρος προετοιμασίας, όπου θα δουν ζωγραφιές ώστε τα παιδιά να δουν και από αλλά ώστε να καταλάβουν ότι δεν είναι τα μοναδικά που έχουν βιώσει κάτι τέτοιο, αυτό είναι πολύ βοηθητικό, και η δεύτερη είναι στεγνός από ερεθίσματα ώστε να μην φεύγει η προσοχή του παιδιού όταν κουβεντιάζουμε» είπε ο αστυνομικός υποδιευθυντής, ψυχολόγος της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, Νίκος Σταματογιάννης.

«Υπάρχουν κάμερες, μικρόφωνα και υπολογιστές για να καταγράφουν τις καταθέσεις των ανήλικων παιδιών. Όλα αυτά για την προστασία τους», πρόσθεσε.

«Είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις τη γλώσσα του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου την ώρα που το παιδί καταθέτει... Ενημερώνουμε το παιδί ότι θα κάνουμε πολλές ερωτήσεις και ο λόγος είναι στα επόμενα στάδια να μην ξαναρωτηθεί από κανέναν για τα ίδια γεγονότα», τόνισε ο κ. Σταματογιάννης.

Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που τα παιδιά, τους ξαφνιάζουν με τις δικές τους ερωτήσεις:

«Μια βασική ερώτηση είναι τι θα συμβεί μετά, ποιος θα το δει το βίντεο; Υπάρχει περίπτωση να φταίω εγώ; Οι ερωτήσεις που κάνουν εξαρτώνται πολύ από το τι τους έχει πει ο δράστης.... Έχουμε ακούσει τα πάντα μέχρι την επόμενη υπόθεση που συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε ακούσει τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποια παιδιά επιλέγουν οι παιδόφιλοι

Με αφορμή την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, οι γονείς αναζητούν σημάδια ώστε να αναγνωρίσουν αν τα παιδιά τους έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. 

«Είναι σημαντικό οι επίδοξοι παιδόφιλοι να δουν ότι τα παιδιά έχουν κάποιον που βρίσκεται εκεί όταν πάνε προπόνηση, όταν πάνε κολύμβηση, μπαλέτο, κάποιος τα παίρνει από τα αγγλικά... Η σχέση που έχουμε με το παιδί είναι αυτή που θα διασφαλίσει ότι κανείς δε θα το πειράξει», δήλωσε ο κ. Σταματογιάννης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top