Ταϊλάνδη: Μακελειό σε παιδικό σταθμό - 23 νεκρά παιδιά έως τριών ετών

Σκότωσε τη γυναίκα και το παιδί του και μετά αυτοκτόνησε

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Νονγκ Μπούα Λάμπου στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη, όταν ένοπλος εισέβαλε σε παιδικό σταθμό κι άνοιξε πυρ. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοπλος σκότωσε 33 ανθρώπους, ανάμεσά τους η σύζυγός του και το παιδί τους. Στη συνέχεια διέφυγε με ένα λευκό φορτηγάκι κι αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 θάνατοι, από τους οποίους 23 παιδιά, ηλικίας δύο έως τριών ετών, δύο δασκάλες κι ένας αστυνομικός. 

 

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο δράστης χρησιμοποίησε επίσης και μαχαίρια κατά τη διάρκεια της επίθεσής του και μετά διέφυγε. 

Ο φερόμενος ως δράστης ήταν πρώην αστυνομικός, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από το σώμα γιατί στον οργανισμό του είχαν ανιχνευθεί ναρκωτικά. Αύριο μάλιστα θα γινόταν η δίκη του.

Οι μαζικές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη είναι σπάνιες. Η τελευταία που συγκλόνισε τη χώρα ήταν το 2020, όταν ένας στρατιωτικός σκοτωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 57 γιατί είχε εξοιργιστεί για μια μεσιτική συμφωνία που είχε ναυαγήσει.

Συλλυπητήρια στον λαό και στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για την τραγωδία στον παιδικό σταθμό έστειλε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. 

 

 

«Είμαστε τρομοκρατημένοι και έκπληκτοι από τη βίαιη επίθεση σε παιδικό σταθμό στην Ταϊλάνδη που είχε σαν αποτέλεσμα τους θανάτους αθώων ανθρώπων, πολλοί από αυτούς παιδιά. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης γι' αυτήν την ανείπωτη τραγωδία», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top