Athens Pride: Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Παρόντες υπουργοί της κυβέρνησης, ο Τσίπρας και στελέχη κομμάτων

Με αίτημα την ισότητα όλων στον γάμο, την οικογένεια, την εκπαίδευση και τη συμπερίληψη και κεντρικό σύνθημα διοργανώθηκε το φετινό Athens Pride.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια», ήταν το μήνυμα των διοργανωτών.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη, ενώ το παρών έδωσαν  πολιτικοί από όλα τα κόμματα της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, μήνυμα υπέρ της ισότητας και των ανθρωπίνων δικαιώματων έστειλαν οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Πατέλης και ο γενικός γραμματέας συντονισμού Θανάσης Κοντογεωργής.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Athens Pride 2022

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στο Athens Pride και δε χάλασε χατίρι για selfies / Eurokinissi

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μάλιστα είπε πως το κόμμα του κατέθεσε πρόταση νόμου για δικαίωμα σύναψης γάμου σε όλα τα ζευγάρια ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά φύλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Athens Pride 2022

«Καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί», είπε, συνομιλώντας με τον Γιώργο Καπουτζίδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ / Eurokinissi

 «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν είμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς. Τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί», είπε, συνομιλώντας με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Δείτε φωτορεπορτάζ από το Athens Pride 2022

Athens Pride 2022Athens Pride 2022Athens Pride 2022Athens Pride 2022Athens Pride 2022Athens Pride 2022Athens Pride 2022

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top