Μπόνους 200 ευρώ σε υπαλλήλους που φέρνουν νέους εργαζόμενους

Μεγάλες οι ελλείψεις σε προσωπικό στα ξενοδοχεία

Υποδοχή ξενοδοχείο

Μέχρι και… μπόνους στους υπαλλήλους τους για να φέρουν νέους εργαζόμενους δίνουν οι ξενοδόχοι, προκειμένου να καλύψουν τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο.

Η πρακτική αυτή ξεκίνησε λίγο μετά το Πάσχα, όταν κατέστη πλέον σαφές πως, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, η ταξιδιωτική κίνηση προς την Ελλάδα ανακάμπτει δυναμικά και πιθανόν να υπερβεί φέτος ακόμη και τα επίπεδα ρεκόρ του 2019.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε θα εφαρμοστεί σε τουρισμό και εστίαση

Αρχικά εφαρμόστηκε από μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά σταδιακά υιοθετήθηκε και από μεγάλους ομίλους που διαθέτουν πολλές χιλιάδες κρεβάτια ανά την επικράτεια.

Το μπόνους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις 200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο που θα προσελκύσει έναν καινούριο στην επιχείρηση.

Ακρίβεια: «Χρυσάφι» οι διακοπές για μια τετραμελή οικογένεια

Ωστόσο, εσχάτως έχει προστεθεί ως προϋπόθεση η παραμονή του νέου εργαζομένου για τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που εργαζόμενοι έφεραν ανθρώπους, πήραν τα 200 ευρώ, αλλά οι τελευταίοι έφυγαν μετά δύο-τρεις μέρες είτε προσχεδιασμένα (για να λάβουν οι φίλοι τους το μπόνους) είτε όχι.

Η προσφυγή σε τέτοιου είδους μεθόδους δε θα πρέπει να παραξενεύει, καθώς μόλις πριν από μία εβδομάδα η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) ζήτησε από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών να επιτραπεί σε συνταξιούχους και εκπαιδευτικούς του Δημοσίου να απασχοληθούν στον τουρισμό, χωρίς να υποστούν τις σχετικές συνέπειες.

Σύμφωνα με τη ΣΕΤΚΕ, υφίσταται «έντονο ενδιαφέρον για εργασία τόσο από συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν την ικανότητα να εργασθούν, όσο και από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είτε δεν εργάζονται τους θερινούς μήνες είτε επιθυμούν να έχουν παράλληλη απασχόληση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top