Πάτρα: Απενεργοποιημένο το οξύμετρο της Τζωρτζίνας στο τελευταίο επεισόδιο

Εξετάζονται οι θάνατοι της Μαλένας, της Ίριδας και της σπιτονοικοκυράς

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα. Συγκεκριμένα, στο τελευταίο επεισόδιο που είχε το παιδί στις 29 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου ειδοποίησε τους γιατρούς, οι οποίοι μπαίνοντας στον θάλαμο, βρήκαν το οξύμετρο της 9χρονης απενεργοποιημένο. Τώρα εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο κοριτσιών, με την έρευνα να στρέφεται στις τοξικολογικές εξετάσεις τους.

Πάτρα: Το απολογητικό υπόμνημα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Οι γιατροί είχαν τοποθετήσει το οξύμετρο στη Τζωρτζίνα ώστε να ειδοποιηθούν εγκαίρως σε περίπτωση και άλλου επεισοδίου του παιδιού, κάτι όμως που δε συνέβη. Το μηχάνημα δε χτύπησε όταν οι τιμές κορεσμού του οξυγόνου και των σφίξεων έπεσαν κάτω από το προκαθορισμένο όριο. Οι γιατροί έκαναν προσπάθεια να επαναφέρουν το παιδί, με τη μητέρα του να βρίσκεται έξω από τον θάλαμο και να παρακολουθεί τη διαδικασία. 

Σύμφωνα με τα όσα πιστεύουν οι Αρχές, είναι πιθανό η Ρούλα να έκλεισε το οξύμετρο ώστε να αποτρέψει την άμεση ειδοποίηση των γιατρών. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας / Eurokinissi

Σε Μαλένα και Ίριδα στρέφονται οι έρευνες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες των θανάτων Μαλένας και Ίριδας, την οποία ανέθεσε στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ένας νέος κύκλος ερευνών με καταθέσεις και συνομιλίες με γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, αλλά και από το Παίδων, όπου είχαν νοσηλευτεί τα δυο κορίτσια.

Προκειμένου να λυθεί το μυστήριο των θανάτων, οι Αρχές θα μελετήσουν ξανά τους ιατρικούς φακέλους των δύο κοριτσιών, όπως και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τους ιατροδικαστές που έκαναν τις πρώτες εκθέσεις να επανεκτιμήσουν τα ευρήματα και τα αποτελέσματα.

Και για τα δύο κορίτσια αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπάρχει αλλοίωση οργάνων ή/και ενδείξεις για κάποια τοξική ουσία. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνουν από τα αποθηκευμένα δείγματα αίματος και ιστών που είχαν συλλεχθεί από τα δύο παιδιά. 

Πάτρα: «Θέλω να πάω στα μνήματα των παιδιών μου», είπε η Ρούλα

Πιο δύσκολη περίπτωση είναι ο θάνατος της Ίριδας, καθώς το παιδί δεν κατέληξε σε νοσοκομείο. Αυτό σημαίναι ότι θα αντιμετωπίσουν την υπόθεση σαν να εντοπίστηκε νεκρό «τώρα» στην κούνια του. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να κληθούν να καταθέσουν η αδελφή της Ρούλας και ο Μάνος Δασκαλάκης.

«Στόχος μας είναι να υπάρχει ένα ορθό και χωρίς αμφισβήτηση αποτέλεσμα. Μας ενδιαφέρει η αλήθεια. Θα επανεξεταστούν τα πάντα, θα συμπληρώσουμε τα όποια καινούργια στοιχεία και εάν υπάρχει διαφοροποίηση θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι» αναφέρουν αστυνομικοί. Για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει η εμπλοκή άλλου προσώπου για την ώρα. 

Η κατηγορούμενη / Eurokinissi

Σχετικά με την προμήθεια της κεταμίνης, δεν έχει γίνει γνωστό το πού και από ποιον την προμηθεύτηκε. Ίσως οι απαντήσεις να δοθούν με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορούμενης αλλά και με τον έλεγχο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, «έσχατη λύση» χαρακτηρίζουν οι Αρχές το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας για να ανασυρθεί το τάμπλετ που βρίσκεται στο μνήμα της.

O θάνατος της σπιτονοικοκυράς στο «μικροσκόπιο» 

Οι Αρχές βάζουν στο κάδρο των ερευνών τους και τον θάνατο της 69χρονης σπιτονοικοκυράς το 2020 που είχε παραχωρήσει το σπίτι της στην οικογένεια. Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θάνατο της Μαλένας, η γυναίκα φέρεται να εξέφραζε φόβους για τη ζωή της. 

Λουλούδια έξω από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα / Eurokinissi

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εκταφή της σορού της μετά από συνεννοήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., με τον Δήμο Πάτρας και την Μητρόπολη Πατρών, παρουσία αστυνομικών και ιατροδικαστή.

Η 69χρονη έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ ο θάνατος της είχε αποδοθεί σε νεοπλασία του ενδομητρίου, μια μορφή καρκίνου. «Δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι και για τα παιδιά έλεγαν για παθολογικά αίτια θανάτου... », αναφέρουν αρμόδιοι αξιωματικοί, που διερευνούν την υπόθεση.

Αυτό που εξετάζεται, είναι το ενδεχόμενο να υπήρχε οικονομική εκμετάλλευση της 69χρονης από την οικογένεια, καθώς έχουν καταγραφεί οι αγοραπωλησίες της περιουσίας της με πληρεξούσιο τον Μάνο Δασκαλάκη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top