Βρέθηκε συμβατός δότης για τον 3χρονο Γιώργο που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο

Η οικογένεια είχε χάσει πρώτο της παιδί από την ίδια αιτία

Ελπίδα για ζωή και χαμόγελα αισιοδοξίας έφερε στην οικογένεια του τρίχρονου Γιώργου η είδηση ότι βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών που θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας του. 

Ο 8χρονος Γιάννης Υπεβλήθη Σε Μεταμόσχευση Μυελού Των Οστών - Video

Ο μικρούλης νοσεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση αλλά και από ένα σπάνιο σύνδρομο που ονομάζεται αιμοφαγοκυτταρικό. Πρόκειται για ένα γονιδιακό σύνδρομο που ενεργοποιείται από μια απλή λοίμωξη του αναπνευστικού και αν δε γίνει άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών, πλήττει τα ζωτικά όργανα του παιδιού. 

Η οικογένεια του μικρού Γιώργου έχει δοκιμαστεί σκληρά, καθώς λίγα χρόνια πριν έχασε το δεύτερο παιδάκι της, των δύο ετών Μιχάλη, από το ίδιο σύνδρομο. 

Η Ελένη, η μητέρα του μικρού Γιώργου, έκανε ένα μεγάλο αγώνα μαζί με τους γιατρούς, ώστε να βρεθεί συμβατός δότης, ο οποίος θα χαρίσει στον γιο της μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξη. Δεν περιμέναμε πραγματικά τέτοια ανταπόκριση από τον κόσμο» δήλωσε συγκινημένη στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζηνα»

Η Ελένη ευχαρίστησε τον δότη αλλά και την ομάδα γιατρών που παρακολουθεί τον γιο της, ενώ είπε πως το παιδί είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, αλλά ελπίζουν και προσεύχονται να πάνε όλα καλά, εφόσον βρέθηκε ο δότης.

Δείτε την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top