Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας και χιόνια

Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 25/11

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού έβγαλε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας, που θα επηρεάσουν τη χώρα από αύριο Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι, που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Αύριο Παρασκευή (26-11-2021) από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, βαθμιαία την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα που δεν αποκλείεται στη δυτική Ελλάδα να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, σταδιακά από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη.
  • Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν την Παρασκευή (26-11-2021) που θα φτάνουν στα πελάγη τα 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως από το μεσημέρι στα δυτικά και από αργά το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν την Κυριακή (28-11-2021) και τη Δευτέρα (29-11-2021) κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Καιρός - Μαρουσάκης: «Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία φέρνει έντονα φαινόμενα»

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό οργανώνεται στην Ιταλία και κινείται προς της χώρα μας. 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα φέρει μεγάλα ύψη βροχής στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και στα νησιά του ανατολικού και βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ την Παρασκευή αναμένονται ακόμα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. 

Το Σάββατο θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, όμως από το βράδυ θα ενεργοποιηθεί νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, όλη την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει «παρέλαση χαμηλών βαρομετρικών, με διαδοχικές κακοκαιρίες και αρκετά μεγάλα ύψη βροχής». 

Θα ακολουθήσουν μάλιστα ψυχρότερες μάζες από την κεντρική Ευρώπη που θα ρίξουν ακόμα περισσότερο τη θερμοκρασία και θα δώσουν μια πρώτη γεύση από χειμώνα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top