Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος

Eίχαν μαχαιρώσει και 16χρονο μαθητή

Συμμορία ανηλίκων που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον Άγιο Παντελεήμονα τα Σεπόλια και τον Κολωνό εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Μύκονος: Συνελήφθη η συμμορία των στρινγκ - Το λάθος των δύο γυναικών

Πρόκειται για τρεις νεαρούς που συνελήφθησαν και για τέσσερα άτομα που έχουν τακτοποιηθεί και αναζητούνται.

Οι συλληφθέντες ένας 17 χρόνος από την Αλβανία, ένας 16 χρόνος Έλληνας και ένας 15 χρόνος από τη  Ρουμανία είχαν στήσει μια συμμορία και προσπαθούσαν να τρομοκρατούν συνομηλίκους τους.

Μάλιστα σύμφωνα με τους αστυνομικούς τα αμούστακα αυτά παιδιά είχαν μαχαιρώσει στις 25 Οκτωβρίου στο ΕΠΑΛ του Μεταξουργείου τον 16χρονο μαθητή.

Έκαναν επιθέσεις και κατηγορούνται ακόμη και για ληστεία .

Είχαν φτιάξει μια ομάδα στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί οργάνωναν τις επιθέσεις τους.

Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των θυμάτων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση ρούχων. 

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται ο 17 χρόνος ενώ τα άλλα παιδιά είχαν συγκεκριμένους ρόλους στη συμμορία. Τις επιθέσεις τους τις ανέβαζαν μάλιστα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δείξουν πόσο σκληροί είναι. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών.

Η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη των ανηλίκων στην οποία ανέφερε:

H ανακοίνωση της αστυνομίας για τους συλληφθέντες


Συνελήφθησαν την 6-11-2021, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρείς (3) ανήλικοι, 15χρονος και 17χρονος αλλοδαποί και 16χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας ανηλίκων. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα (4) επιπλέον μέλη της συμμορίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.
Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα (συμμορία) με διαρκή δράση και διακριτικούς ρόλους.

Είχαν συγκεκριμένη ονομασία και συγκεκριμένη δομή, στην κορυφή της οποίας, ως αρχηγικό στέλεχος και οργανωτής επιθέσεων, ήταν ο 17χρονος συλληφθείς.

Ως προς τον τρόπο δράστης, η εγκληματική ομάδα δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού.

Κάθε επίθεση είχε στόχο τόσο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας, είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση της ένδυσης.

Μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, οργανώνονταν οι επιθέσεις και καθορίζονταν οι κινήσεις του κάθε μέλους (προπαρασκευαστικές ενέργειες, κλπ).

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Επιπρόσθετα και για λόγους επίδειξης δύναμης της συμμορίας, κατέγραφαν βιντεοληπτικά τις περισσότερες επιθέσεις τους.

Από την προανακριτική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:
• Επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο (2) ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,
• περίπτωση ληστείας,
• -3- περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων,  κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top