Τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα για τους εμβολιασμούς

Ποιοι θα κληθούν να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για κορωνοϊό

Για τις ανακοινώσεις, που θα γίνουν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, σχετικά με τους εμβολιασμούς αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς) είπε πως οι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες από τότε που έκαναν το εμβόλιο.

Αυτό, όπως εξήγησε, σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, καθώς υπάρχει η άμεση επαφή με τον ασθενή.

«Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για την γ’ δόση εμβολίου: Πότε είναι υποχρεωτική

Έτσι, η κα Παγώνη είπε πως τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η τρίτη δόση για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, ενώ υπογράμμισε πως ήδη τρέχουν τα ραντεβού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Βάση των μελετών σωστά γίνεται αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, η κα Παγώνη εξέφρασε τον προβληματισμό των ειδικών για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά και δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων.  

Όπως είπε, οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στα παιδιά 15-17 ετών μόλις στο 21%.

Μάλιστα, έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρό τους να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς των παιδιών τους.

«Με αυτή την νόσο δεν ξεμπλέκουμε εύκολα», κατέληξε, υπογραμμίζοντας πως – όσον αφορά την εικόνα της πανδημίας τα Χριστούγεννα – οι ειδικοί θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση για την εξέλιξη του κορωνοιού στις αρχές Οκτωβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top