Καιρός: Έρχεται από αύριο δεκαήμερος καύσωνας

Στους 45 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει ο υδράργυρος

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 26/7

Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται από αύριο να σαρώσει τη χώρα για δέκα ολόκληρες μέρες, εκτοξεύοντας τον υδράργυρο στους 44 – 45 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος, η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι 35 βαθμοί Κελσίου, ενώ πολλή ζέστη θα επικρατεί και κατά τη διάρκεια της νύχτας με τον υδράργυρο να πέφτει στους 30 βαθμούς Κελσίου. 

«Θα είναι ένας καύσωνας ισχυρός, τόσο ως προς τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας, όσο και ως προς τη διάρκεια του, η οποία θα φτάσει τουλάχιστον και τις 9 - 10 ημέρες» σημειώνει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στο Facebook.

H θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει το διήμερο Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/8 στα δυτικά. 

Την Πέμπτη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά Ηπειρωτικά, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία αναμένεται στις Κυκλάδες (35°C).

«Στην Αθήνα από την Παρασκευή και έπειτα ενδέχεται ο υδράργυρος να ξεπερνά και τους 40 βαθμούς Κελσίου και να φτάνει τους 41 - 42°C και τοπικά ακόμη και παραπάνω. Δύσκολες θα είναι και οι νύχτες στις μεγαλουπόλεις αφού ο υδράργυρος αρκετές βραδιές δεν πρόκειται να πέσει κάτω από τους 30°C», τονίζει ο Γ. Καλλιάνος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες

Τρίτη 27-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 37 με 39 και τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 35 με 37, όμως στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 28-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πέμπτη 29-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά.

Παρασκευή 30-07-2021 και Σάββατο 31-07-2021

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top