Κορωνοϊός: Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ μετά τον σάλο με τα πλαστά πιστοποιητικά

Επείγουσα ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη του, σχετικά με το θέμα της έκδοσης ιατρικών πιστοποιητικών για τη χρήση της μάσκας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών.

Μητσοτάκης: Η μάσκα δουλεύει όταν τη φοράμε όλοι

Όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ, πολίτες προστρέχουν σε ιατρούς προκειμένου να λάβουν γνωματεύσεις/πιστοποιητικά με σκοπό την απαλλαγή τους από τη χρήση μάσκας, ένα μέτρο υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία.

«Τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς ιατρικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας, είναι συγκεκριμένα (υπάρχουν αναρτημένες σχετικές οδηγίες στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του Υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στα παιδιά)», επισημαίνει ο ΙΣΑ.

Μητσοτάκης: Μικρή θυσία η μάσκα για να αποτρέψουμε τα χειρότερα

Ποια άτομα εξαιρούνται από την υποχρέωση χρήσης μάσκας

Υπενθυμίζεται ότι στο άρθρο 4 της υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48967/2020 [ΦΕΚ Β 3162/31.7.2020] Κοινής Υπουργικής Απόφασης ορίζεται ότι από την υποχρέωση της χρήσης μάσκας εξαιρούνται:

Σαρωτικοί έλεγχοι από ΕΛΑΣ: Βροχή τα πρόστιμα σε πολίτες χωρίς μάσκα

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών.

Σάλος με τα πλαστά πιστοποιητικά στο Κιλκίς

Πλαστές βεβαιώσεις για αναπνευστικά προβλήματα φαίνεται ότι ζητούσαν πολίτες από ιδιώτες γιατρούς του Κιλκίς, προκειμένου να μη χρησιμοποιούν την αναγκαία μάσκα προφύλαξης ή ακόμη και για να αποφύγουν το πρόστιμο για τη μη χρήση της, όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς.

Όπως επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος του Κιλκίς «ελάχιστοι, ευτυχώς, συνάδελφοι υποκύπτουν στις πιέσεις των πολιτών και προχωρούν στην αδικαιολόγητη έκδοση τέτοιων βεβαιώσεων».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top