Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχουν οι επιβάτες στα ΜΜΜ

Τι έδειξε έρευνα στην Κίνα για την μετάδοση του ιού στα τρένα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς, οι οποίοι τονίζουν την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. 

Κορωνοϊός: Καμπανάκι κινδύνου για τον Δεκαπενταύγουστο

Το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει είναι το πόσο ασφαλείς είναι οι πολίτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς πολλές φορές δημιουργείται συγχρωτισμός. 

Τι πρέπει να προσέχουν οι επιβάτες στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στα τρένα υψηλής ταχύτητας (G trains) της Κίνας, οι επιστήμονες κατέληξαν στα συμπέρασμα πως οι πιθανότητες να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν εξαρτάται μόνο από τη θέση των επιβατών, αλλά καθοριστικός είναι ο ρόλος της διάρκεια της διαδρομής, καθώς και η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Όπως τόνισαν, για να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού, οι επιβάτες θα πρέπει:

  • Να κάθονται με απόσταση δύο θέσεων μεταξύ τους στην ίδια σειρά
  • Οι διαδρομές να έχουν διάρκεια μικρότερη των 3 ωρών
  • Η τήρηση απόστασης ασφαλείας σε συνδυασμό με τη χρήση προστατευτικής μάσκας, μπορεί να εξαλείψει σχεδόν τον κίνδυνο διασποράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο κίνδυνος να μεταδοθεί ο κορωνοϊός στους επιβάτες των G trains κυμαινόταν από λίγο παραπάνω από 0% έως και 10% και οι μεγαλύτερες πιθανότητες αφορούσαν τους επιβάτες που κάθονταν δίπλα σε μολυσμένα άτομα για πολύ ώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top