Φρικτό έγκλημα πάθους:Έκαψε την ερωμένη του γιατί ήθελε να τον εγκαταλείψει

O Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης

γυναίκα που κλαίει

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ο 65χρονος, ο οποίος «τυφλωμένος» από το ερωτικό πάθος, φέρεται να έκαψε την ερωμένη του, όταν εκείνη του είπε πως σκόπευε να φύγει στο εξωτερικό με τον αρραβωνιαστικό της.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» την ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επικύρωσε και ο Άρειος Πάγος, ο οποίος όμως ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο ως προς το ζήτημα επιδίκασης χρηματικής ικανοποίησης για ψυχική οδύνη στις πολιτικώς ενάγουσες οικογένειες.

Το χρονικό του φρικτού ερωτικού εγκλήματος

Ο 65χρονος κατηγορούμενος φέρεται να διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την κατά 45 χρόνια μικρότερή του κοπέλα, ή οποία ήταν κόρη ιερέα.

Η νεαρή γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα από πολύ νεαρή ηλικία. Το 1999, όταν ήταν μόλις 19 ετών, ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια και εξαφανίστηκε χωρίς να ξαναδώσει σημεία ζωής.

Τη φροντίδα της οικογένειας ανέλαβε ο παππούς, ο οποίος φέρεται να ήταν αυστηρός και βίαιος με την εγγονή του. Όσο για τη μητέρα της; Αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και κατά διαστήματα νοσηλευόταν σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Η γνωριμία με τον κατά 45 χρόνια μεγαλύτερό της άνδρα

Θέλοντας να «δραπετεύσει» από αυτό το περιβάλλον, η 14χρονη τότε κοπέλα σταμάτησε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται σε τσιπουράδικο.

Δύο χρόνια αργότερα, όταν ήταν 16 ετών, γνώρισε τον φερόμενο ως δράστη. Εκείνος τότε ήταν 61 ετών και οδηγός στο επάγγελμα. Οι δυο τους ήρθαν κοντά και η ανήλικη αποφάσισε να εγκαταλείψει τους συγγενείς της. Μετακόμισε μαζί του, εκείνος ανέλαβε εξ' ολοκλήρου όλα τα έξοδα, ενώ αγόρασε και αυτοκίνητο στο όνομά της. 

Ανάμεσά τους αναπτύχθηκαν ερωτικές σχέσεις, ενώ με το πέρασμα των χρόνων το ερωτικό πάθος του κατηγορούμενου για την νεαρή κοπέλα φούντωνε.

«Η ανήλικη ανέπτυξε μία συμπλεγματική εξάρτηση από τον οδηγό, οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως, ενώ εκείνος «μφορείτο από πάθος και εμμονή για την ίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά η αρεοπαγιτική απόφαση σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Η γνωριμία με τον αρραβωνιαστικό της

Όταν πήγε 20 ετών η κοπέλα γνώρισε έναν 36χρονο άνδρα. Δύο μήνες μετά τη γνωριμία τους πήραν την απόφαση να συζήσουν στο σπίτι του και λίγο αργότερα να αρραβωνιαστούν.

Μόλις το έμαθε αυτό ο 65χρονος φέρεται να μετακόμισε κοντά τους, ώστε να μπορεί να τη βλέπει.

Η 20χρονη φέρεται να συνέχισε να διατηρεί φιλικές και σεξουαλικές επαφές με τον πρώην της, εν αγνοία του 36χρονου αρραβωνιαστικού της.

Ο πρώην της μάλιστα φέρεται να τους βοηθούσε οικονομικά, τους πήγαινε φαγητό και τσιγάρα, πετρέλαιο για τη σόμπα του σπιτιού κ.τ.λ.

Η νεαρή κοπέλα σύμφωνα με το δικαστήριο είχε σχεδόν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ενώ φέρεται να του εκμυστηρευόταν ό,τι πρόβλημα είχε με τον αρραβωνιαστικό της.

Την ανάγκασε να πιει πετρέλαιο, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά

Ο 36χρονος που ήθελε να απαλλαγεί από τη στενή παρουσία του κατηγορούμενου, την παρότρυνε να φύγουν μαζί στο εξωτερικό.

Το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου του 2011, η νεαρή γυναίκα ανακοίνωσε την απόφασή της στον 65χρονο να φύγει, ενώ ο αρραβωνιαστικός της έλειπε. Οι δυο τους καυγάδισαν με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να αρχίσει να τη χτυπά με τα χέρια του, στο πρόσωπο και στο σώμα της, ενώ την έπιασε από τον λαιμό και την ανάγκασε να καταπιεί ποσότητα πετρελαίου, από το μπιτόνι που υπήρχε για τη σόμπα. Αφού την εξανάγκασε να πιεί –σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή- τουλάχιστον 75 γραμμάρια πετρελαίου, την περιέβρεξε με το υπόλοιπο πετρέλαιο, της έβαλε φωτιά και την άφησε μέσα στην κρεβατοκάμαρα να καεί.

Ο δράστης αφού βγήκε, έκλεισε την πόρτα και πήγε στην αποθήκη στο πίσω μέρος του σπιτιού. Εκεί άφησε το άδειο μπιτόνι του πετρελαίου και επέστρεψε στο σπίτι του.

Αργά το βράδυ επέστρεψε ο αρραβωνιαστικός της. Όταν μπήκε στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα, ενώ η φωτιά είχε σβήσει, λόγω της έλλειψης οξυγόνου, καθώς όλα τα πορτοπαράθυρα ήταν κλειστά.

Τότε, φώτισε με τον αναπτήρα του και, κάνοντας λίγα βήματα, είδε τη κοπέλα του νεκρή στο πάτωμα. 

Τα έχασε, βγήκε έξω και πήγε στο το κοντινό σπίτι ενός εξαδέλφου του. Δεν τον βρήκε εκεί, και στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι του δράστη, ο οποίος έκανε τον ανήξερο. 

Την υπόθεση ανέλαβε η αστυνομία και έτσι αποκαλύφθηκε τι είχε συμβεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top