Πτώση ελικοπτέρου ανοιχτά του Πόρου - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες

Γενικό μπλακ άουτ στο νησί

Νεκροί είναι και οι τρεις επιβαίνοντες του πολιτικού ελικοπτέρου που κατέπεσε σήμερα το μεσημέρι, στις 15:40, στη θαλάσσια περιοχή νότια της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου. 

Πρώτα, το κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών εντόπισε τις δύο σορούς των ανδρών ρωσικής υπηκοότητας, ενώ λίγο αργότερα ανασύρθηκε και η σορός του Ελληνα χειριστή. 

Το σημείο όπου έπεσε το πολιτικό ελικόπτερο. Φωτογραφία: Νίκος Πυθαρούλης/InTime

Ναυτικός που βρισκόταν στο σημείο είπε στην ΕΡΤ «πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Συγκεντρωμένος κόσμος στο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου.Φωτογραφία: Νίκος Πυθαρούλης/InTime

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ λένε ότι το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δείτε στο video από τον ΑΝΤ1 τα πρώτα πλάνα από το σημείο της πτώσης

Κατα πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Ο δήμαρχος του Πόρου ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι αυτή την ώρα υπάρχει μπλακ άουτ στο νησί, στο οποίο μεταφέρονται γεννήτριες προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί, έπειτα από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στον ΔΕΔΔΗΕ.

Άνδρες του Λιμενικού στο σημείο της πτώσης.Φωτογραφία: Νίκος Πυθαρούλης/InTime

Aπό την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Στην περιοχή, στη νότια είσοδο του Γαλατά όπου έπεσε το ελικόπτερο, έσπευσαν 6 πλωτά του Λιμενικού και κλιμάκιο της μονάδας υποβρυχίων αποστολών.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top