Η σφοδρή κακοκαιρία «τελείωσε» το αλάτι στην Κεντρική Μακεδονία

Καταναλώθηκαν οι ποσότητες (και) του επόμενου χειμώνα

καιρος αλατι

«Έξω» στις προβλέψεις της λόγω σφοδρής κακοκαιρίας έπεσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς καταναλώθηκαν ακόμα και οι ποσότητες αλατιού που είχαν προβλεφθεί για τον επόμενο χειμώνα.

Συγκεκριμένα, λόγω της έντονης κακοκαιρίας των περασμένων μηνών, καταναλώθηκαν σε αυτό το χρονικό διάστημα 7.700 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, ενώ η πρόβλεψη που είχε γίνει με βάση τις καταναλώσεις αλατιού τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο ήταν 4.300 τόνοι ετησίως.

Αεροχείμαρροι και καταιγίδες από το μεσημέρι – Δεμένα πλοία στα λιμάνια

Έτσι η Περιφέρεια αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα προμήθεια αλατιού, καθώς αναμένεται από σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε την προμήθεια, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, ενέκρινε πως είναι απαραίτητο να  γίνει νέα προμήθεια 2.000 τόνων αλατιού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, δεδομένου ότι η χειμερινή περίοδος διαρκεί για ακόμη δύο μήνες.

Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι αυτή τη στιγμή σε κάθε μία από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχουν περισσότεροι από 50 έως 100 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, συνεπώς με τη νέα προμήθεια θα υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύψουν.

Ερωτήματα για τις ποσότητες του αλατιού που καταναλώθηκε και τους σχετικούς διαγωνισμούς που διενεργούνται διατύπωσαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ο Θανάσης Μπασδάνης από την "Περιφέρεια Πρωταθλήτρια" και Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα".

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top