Ο πιο… «στεγνός» Οκτώβριος ο φετινός

Έβρεξε το λιγότερο σε διάστημα δέκα ετών

Βροχή

Ο λιγότερο βροχερός Οκτώβριος τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας ήταν ο φετινός τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Στις οχτώ περιοχές, όπου το Εθνικό Αστεροσκοπείο διατηρεί αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς, φέτος τον Οκτώβριο καταγράφηκαν οι πιο χαμηλές τιμές βροχόπτωσης την τελευταία δεκαετία για τον συγκεκριμένο μήνα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Αθήνα φέτος τον Οκτώβριο έπεσαν μόλις 0,6 χιλιοστά βροχής, έναντι 6,6 χιλιοστών  τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας κατέχει ο πολύ βροχερός Οκτώβριος του 2015 με 94 χιλιοστά βροχής. 

Στη Θεσσαλονίκη επίσης φέτος τον Οκτώβριο έπεσαν μόνο 0,4 χιλιοστά βροχής, στον Βόλο 9,8, στην Πάτρα και τη Δράμα από 11,4 χιλιοστά, ενώ πιο βροχερός ήταν ο Οκτώβριος στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσαν 19,2 χιλιοστά βροχής. 

Σύμφωνα με το Κέντρο Κλιματικών Ερευνών της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ), ο φετινός Οκτώβριος ήταν ιδιαίτερα ξηρός σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top