Το σαρωτικό πέρασμα του «Ζορμπά» ανά την Ελλάδα

Καταστροφές στη χώρα από άκρη σε άκρη

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του «Ζορμπά» από το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας και τη Λακωνία. Χαλάζι έπεσε στα Τρίκαλα, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους ένα φορτηγό κατέληξε μέσα σε ρέμα.

«Βούτηξε» στο νερό στην Καλαμάτα
Κύματα μαμούθ εξαφάνισαν την ακτή και πέρασαν στο δρόμο κάνοντας ένα στεριά και θάλασσα. Οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν στο διάβα τους, ισοπεδώθηκαν με όλο τον εξοπλισμό τους να παρασύρεται και να σκορπίζεται στην άσφαλτο.  

Οι θυελλώδεις άνεμοι έκαναν τα σκάφη στο λιμάνι να μοιάζουν με καρυδότσουφλα, που δέρνονται αλύπητα πάνω στον προβλήτα, με τους ιδιοκτήτες τους να προσπαθούν να τα...προστατέψουν.
 
Κύμα απειλεί να «καταπιεί» ανθρώπους
Ερασιτεχνικο βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ένα τεράστιο κύμα έσκασε στην ακτή, καβάλησε στο οδόστρωμα και απείλησε να... καταπιεί ανθρώπους που έτρεχαν πανικόβλητοι να γλιτώσουν.

Η Καλαμάτα μετράει τις πληγές της 
Σήμερα οι κάτοικοι της πόλης κοιτούσαν με απελπισία τις κατεστραμμένες περιουσίες τους και μετρούσαν τις πληγές. Εντωμεταξύ στο Κυπαρίσι Λακωνίας ένα ιστιοπλοικό θαλασσοδερνόταν λίγο πριν τσακιστεί στα βράχια. Μέσα υπήρχαν άνθρωποι, όμως ευτυχώς οι διασώστες με φουσκωτό έσπευσαν έγκαιρα.

Αγωνία στο Μαντούδι: ΕΜΑΚ και δύτες αναζητούν τους αγνοούμενους

Υδροστρόβιλος «χτύπησε» την παραλία του Πόρου
Την ώρα που ο Ζορμπάς... δοκίμαζε τον Πόρο, ένας υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του στην παραλία Ασκέλι, προκαλώντας υλικές ζημίες, πτώση δέντρων και διακοπή της ηλεκτροδότησης
 
Το… έστρωσε με χαλάζι στα Τρίκαλα
Η... τρέλα του «Ζορμπά» στα Τρίκαλα πήγε με χαλάζι! Μάλιστα στο δρόμο από το Βαθύρεμα  προς Στουμαρέικα, το... έστρωσε κανονικά!
 
Ρέμα «κατάπιε» φορτηγού στου Αγίους Θεοδώρους  
Στους Αγιους Θεοδώρους Κινέτας από την κακοκαιρία υποχώρησε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα ένα φορτωμένο φορτηγό του Δήμου που συμμετείχε σε έργα διάνοιξης δρόμου, κατέληξε μέσα στο ρέμα. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του 
 
Κάνουν μπάνιο στην Κρήτη
Τυφώνα άκουγαν όμως... τυφώνα δεν είδαν στην Αγία Πελαγία που βρίσκεται δυτικά του Ηρακλείου Κρήτης. Κάτοικοι και παραθεριστές πήραν μαγιό και αντηλιακά και το έριξαν στις βουτιές. Στα Φαλάσαρνα, πάλι, πέντε σέρφερς αψηφώντας κάθε κίνδυνο, ανέβηκαν στη σανίδα τους και χόρεψαν στα... κύματα του Ζορμπά

Ο «Ζορμπάς» καθήλωσε εκατοντάδες φλαμίνγκο στο Ναύπλιο
Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε και τα...ωραία της,  καθώς καθήλωσε στον Υδροβιότοπο του Ναυπλίου εκατοντάδες Φλαμίγκο. Τα ψηλόλιγνα ροζ πτηνά, που έδωσαν χρώμα στον μουντό αργολικό ουρανό, ετοιμάζονται να συνεχίσουν το μεταναστευτικό τους ταξίδι προς την Αραβική χερσόνησο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top