Βίντεο από τη μάχη με τα τουρκικά αλιευτικά στη Λέρο

«Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας λένε οι ψαράδες»

Η προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων, οι οποίοι μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δε διστάζουν ακόμα και να πυροβολούν για τον εκφοβισμό των Ελλήνων ψαράδων αποτυπώνεται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Καθημερινή. 

Στο βίντεο φαίνονται τα πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τα οποία πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη και τις ακτές των ελληνικών νησιών, όπως οι Αρκιοί και το Αγαθονήσι. 

Επεισόδιο στη Λέρο με Τούρκους ψαράδες: Πυροβόλησαν εναντίον Ελλήνων αλιέων

Το Λιμενικό για το επεισόδιο στο Αιγαίο με Έλληνες και Τούρκους ψαράδες

Οι ίδιοι οι ψαράδες της Λέρου δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη συνεχώς αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων, η οποία κορυφώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Όπως είπαν, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εκείνη τη μέρα δέχτηκαν έξι πυροβολισμούς και μάλιστα κατά ριπάς. 

«Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», είπαν, τονίζοντας ότι θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. 

Οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων τις τελευταίες 20 μέρες έχουν ενταθεί, με τους Τούρκους να ξεπερνούν κάθε όριο προκλητικότητας. 

Το Λιμενικό προσπαθεί να απωθήσει τα τουρκικά σκάφη προς την Τουρκία, αλλά η δύναμή είναι μικρή, γι’ αυτό και σύμφωνα με τους ίδιους τους ψαράδες, από το υπουργείο τους διαβεβαίωσαν ότι θα στείλουν ακόμα δύο σκάφη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top