Η ξακουστή Β' πλαζ Βουλιαγμένης ρημάζει από εγκατάλειψη

Τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα ενώ παντού υπάρχουν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης

Με τον  θάνατο της νοσταλγίας μοιάζει η Β’ πλαζ Βούλας. Η παραλία που πρωταγωνίστησε σε διάσημες ταινίες των δεκαετιών του ‘70 και του ’80, πλέον ρημάζει από την εγκατάλειψη.

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος και ο Σωτήρης Μουστάκας βάζουν αντηλιακό σε μια.. αιθέρια παρουσία. Μια σκηνή γυρισμένη στη Β’ πλαζ  Βούλας.
Αν αυτές οι εικόνες  σας προκαλούν νοσταλγία, η σημερινή κατάσταση της πλαζ θα σας προκαλέσει σφίξιμο στο στομάχι. Σκουπίδια και εγκατάλειψη. Οι λιγοστοί λουόμενοι  νοσταλγούν την περασμένη της αίγλη.

Με το που θα μπει κάποιος στην πλαζ βλέπει εγκαταλελειμμένα κτίσματα. Οικογένειες από τη Ρουμανία έχουν μπει μέσα και τα έχουν μετατρέψει σε σπίτια τους.

Εκεί που κάποτε έκαναν τις βόλτες τους κινηματογραφικοί αστέρες περασμένων δεκαετιών πλέον το μόνο που θα συναντήσεις είναι ακαθαρσίες. Τα κτίρια είναι ετοιμόρροπα ενώ παντού υπάρχουν επικίνδυνες εστίες μόλυνσης. Η άκρη του τεχνητού νησιού όπως λένε οι παλιοί κάποτε ήταν το στέκι του Λάκη Κομνηνού. Τώρα μόνο ερημιά.

Η Πλαζ Βουλιαγμένης ανήκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, όταν το 1998  πέρασε σε χέρια ιδιωτών. Όμως η επένδυση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. 

Η πλαζ  εδώ και περίπου δέκα μέρες έχει περιέλθει στο δήμο. Τέλος Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί επενδυτής που θα της δώσει την παλιά της αίγλη.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top