Το «μαγικό» μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου

Δείτε στο video εικόνες από μια «άλλη» εποχή

Αν βρεθείτε στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου και βρεθείτε να περπατάτε πλάι πλάι σε ιππότεςάλογα, τυμπανιστές και ταχυδακτυλουργούς, μην απορήσετε! Όχι, δεν είναι στην φαντασία σας...

Στο «νησί των ιπποτών» εδώ και δώδεκα χρόνια πραγματοποιείται  ένα φεστιβάλ, το οποίο τείνει να γίνει πλέον θεσμός για το νησί.  Στόχος του είναι, η ιστορική  αναβίωση του ελληνικού πολιτισμού κατά την περίοδο που κατοικούσαν στο νησί οι Ιωαννίτες ιππότες (1309-1522μΧ).

Η οραματίστρια και υπεύθυνη του δημιουργικού σχεδιασμού κ. Άννα Αχιολά όπως είπε στο star.gr σκεφτόταν πως θα ήταν η ζωή στην Ρόδο κατά την περίοδο των ιπποτών. Κάτι που ονειρεύτηκε και πέτυχε, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ρόδου, αλλά και των εθελοντών που δίνουν κάθε χρόνο το παρών στις εκδηλώσεις.

Τo φεστιβάλ διαδραματίζεται στη Μεσαιωνική πόλη του νησιού, η οποία διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Μάλιστα  η «πόλη» συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το φεστιβάλ συγκεντρώνει πλήθος κόσμου κάθε χρόνο με τουρίστες και Ροδίτες να ταξιδεύουν σε μία άλλη και όμορφη εποχή.

 

 

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Καραμάτσικος

t.karamatsikos@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top