Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε 23 πόλεις της Ελλάδας για τη Μακεδονία

«Η Μακεδονία είναι ελληνική» φώναξαν – Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στα Χανιά

Πρώτη δημοσίευση 20:44

 

Υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας διαδήλωσαν το απόγευμα της Τετάρτης χιλιάδες πολίτες, σε περισσότερες από 20 πόλεις της χώρας.

Τα συλλαλητήρια διοργανώθηκαν από την «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», με την κεντρική συγκέντρωση να λαμβάνει χώρα στην Πέλλα, όπου πάνω από 3.000 άτομα βγήκαν στον δρόμο.

Την ώρα που το Σκοπιανό βρίσκεται σε κρίσιμη φάση και οι διαπραγματεύσεις εντείνονται με τα ονόματα που ακούγονται να είναι το «Βόρεια», «Άνω» και «Νέα Μακεδονία», οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάσας εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση για το Σκοπιανό

Πέλλα, Έδεσσα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, Σιάτιστα στη Μακεδονία, Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα ήταν μερικές από τις πόλεις στις οποίες οι πολίτες έδωσαν δυναμικό "παρών".

Στην Πέλλα η συγκέντρωση που ήταν και η μεγαλύτερη, είχε έντονο συμβολικό χαρακτήρα καθώς η πόλη είναι  γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Περίπου 3.000 πολίτες με σημαίες διαδήλωσαν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας χωρίς κομματικά σύμβολα. «Το παρών» έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, καθώς το συλλαλητήριο στην Πέλλα κάλυπτε συνεργείο από τη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας από τη Βουλγαρία και τη  Σαουδική Αραβία, από τη γερμανική Deutsche Welle και το Al Jajeera.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε όμως και στα Ιωάννινα προκειμένου να διαδηλώσει για τη Μακεδονία.

EΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

 

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων λίγο πριν την έναρξη συγκέντρωσης για τη Μακεδονία. 

Ομάδα ατόμων του αντιεξουαστικού χώρου εμφανίστηκε στο σημείο, ενώ ορισμένοι από τους συγκεντρωθέντες κινήθηκαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει η πρώτη εστία έντασης.

(Πηγή φώτο: flashnews.gr)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν στο χώρο έφθασαν και άλλοι πολίτες προκειμένου να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, ακολούθησε νέος γύρος αντιπαράθεσης.

Ακολούθησε συμπλοκή των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου με αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων οδηγήθηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τρία έως τέσσερα άτομα.

Ένας από τους αστυνομικούς έφερε τραύμα στο κεφάλι και χρειάσθηκε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε φαρμακείο που βρίσκεται στην πλατεία της αγοράς.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top