«Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο» το νέο μυθιστόρημα του Metin Arditi

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, ενώπιον σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού

«Το παιδί που μετρούσε τον κόσμο» είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος του πολυβραβευμένου συγγραφέα και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, Μetin Arditi.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Μουσείο Μπενάκη, ενώπιον σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της τέχνης, των γραμμάτων  και του πολιτισμού.

«Νομίζω ότι η έννοια του διαλόγου βρίσκεται στην καρδιά της λογοτεχνίας, στο βαθμό που η λογοτεχνία έγκειται  για τον συγγραφέα να μπει στη θέση των χαρακτήρων προσπαθώντας να συλλάβει τα συναισθήματα και να τα περιγράψει» δήλωσε ο συγγραφέας Metin Arditi.

Μέσα από τους ήρωες του μυθιστορήματος - ένα αυτιστικό παιδί, το οποίο ζει με την μητέρα του σε ένα μικρό ελληνικό νησί και έναν συνταξιούχο αρχιτέκτονα που έχει χάσει την κόρη του - ο συγγραφέας φιλτράρει ανθρώπινες συμπεριφορές,  αγγίζει ευαίσθητες χορδές της ψυχής, δημιουργώντας ένα βιβλίο που ξεχωρίζει  με το πνεύμα,  την αισθητική και την φιλοσοφική εμβρίθεια.

Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία διατηρεί δεσμούς φιλίας με το συγγραφέα και συνεργάζονται ως πρέσβεις καλής θελήσεως της UNESCO, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Οργανισμού, ο  κύριος Anmann, Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, και η εκδότρια κυρία Άννα Πατάκη.

«Ένα από τα σημεία του βιβλίου που μίλησε απευθείας στην καρδιά μου, είναι οι τρεις άγκυρες που μας σώζουν από τις θύελλες της ζωής : Αυτό πραγματικά με συγκλόνισε. Το αυτεξούσιο- κατά το οποίο οι ζωές μας είναι φτιαγμένες από πράξεις για τις οποίες έχουμε συναινέσει ελεύθερα, η ανάσταση- κατά την οποία κάθε στιγμή η ζωή ξαναρχίζει-και η δουλειά. Η ζωή ξαναγεννιέται μέσα από την δουλειά και απαλύνει τον πόνο μας-.  Όλο του το έργο είναι μια ωδή στην ελπίδα και το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργίας και ψυχής» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO.

«Συγκινήθηκα πολύ ακούγοντας την κυρία Βαρδινογιάννη να μιλά για τις τρεις άγκυρες. Είναι ένα θέμα που δεν το είχαμε συζητήσει αλλά αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα του βιβλίου» πρόσθεσε ο συγγραφέας Μetin Arditi.

Οι χαρακτήρες του  Μetin Arditi στα δεκατέσσερά  μυθιστορήματα του αλλά και τα δοκίμια του, μοιάζουν να περνούν τους αιώνες και τα σύνορα και να συγκεντρώνουν τις αλληλένδετες ιστορίες της Μεσογείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top