Μόνο στο Star: Περιμένουν με το εξιτήριο στο χέρι- Ασθενείς εγκλωβισμένοι στα νοσοκομεία

Δείτε το ρεπορτάζ

Σε ασφυκτική κατάσταση είναι τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, καθώς καθημερινά δεκάδες ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο, δεν μπορούν να φύγουν, επειδή οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας έχουν προχωρήσει σε αποχή από τις διακομιδές που δεν είναι επείγουσες.

Μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς κλιματιστικά, να παίρνεις εξιτήριο από το δημόσιο νοσοκομείο και να μην μπορείς να φύγεις... Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, που διαμαρτύρονται για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, αρνούνται να εκτελέσουν διακομιδές ασθενών που έχουν πάρει εξιτήριο. Έτσι, οι κλινικές των νοσοκομείων έχουν γεμίσει με ασθενείς που εγκλωβίζονται και κρατούν κρεβάτια τα οποία άλλοι τα έχουν άμεση ανάγκη!

Η περιοχή ευθύνης του ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Έδεσσα, το Κιλκίς και τα Γιαννιτσά. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα. Δηλαδή, εκτελούν μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρουν εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Για άλλη μια φορά την πληρώνουν οι ασθενείς που αναγκάζονται να φύγουν από το νοσοκομείο με δικά τους μέσα ή ιδιωτικά ασθενοφόρα, ενώ τις ανεπάρκειες της πολιτείας καλύπτουν οι φιλότιμες προσπάθειες ιδιωτών, που δώρισαν 4 ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top