Όταν ο Τσέχωφ και ο Ελύτης σου κλείνουν το μάτι σε ένα μαγικό περίπατο!

Μια απογευματινή βόλτα στην Έκθεση Βιβλίου στο Θησείο

Η Γιορτή Βιβλίου επιστρέφει και φέτος στο κέντρο της Αθήνας, σε έναν από τους ωραιότερους περιπάτους, στον πεζόδρομο της Ερμού ο οποίος-με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο-συνδέει το ιστορικό κέντρο με το Γκάζι και τα Πετράλωνα. Για 40ή χρονιά, από τις 26 Μαΐου έως και τις 11 Ιουνίου η Αθήνα φιλοξενεί τη Γιορτή του Βιβλίου και δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα να ανακαλύψει βιβλία πολυάριθμων εκδόσεων για όλα τα γούστα.

Κόσμος βρίσκεται από νωρίς εδώ, βολτάρει στα περίπτερα των εκδόσεων, ξεφυλλίζει βιβλία. Οι εκπρόσωποι των εκδόσεων βρίσκονται εδώ για μας ξεναγήσουν στον κόσμο του βιβλίου.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν στο star.gr: «Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει στραφεί στο βιβλίο. Υπάρχει ενδιαφέρον. Εκθέσεις όπως αυτή είναι σημαντικές γιατί μπορείς να έρθεις εύκολα σε επαφή με το βιβλίο και παράλληλα να κάνεις τη βόλτα σου. Ωστόσο, αρκετοί μας επισκέπτονται, λίγοι αγοράζουν, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα το βιβλίο παραμένει ακριβό προϊόν, παρά την κρίση. Σε αντίθεση με την Ευρώπη, που τα βιβλία είναι πολύ πιο προσιτά οικονομικά, εδώ υπάρχει θέμα», μας λέει η Ναταλία, στις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

«Αυτοί που έχουν βάλει στο μάτι ένα συγκεκριμένο βιβλίο, θα το αγοράσουν. Ή εάν τυχαία ανοίξουν ένα βιβλίο, το ξεφυλλίσουν και τους κερδίσει, θα το πάρουν επί τόπου. Αυτή είναι και η μαγεία του βιβλίου, ή θα σε κερδίσει από τις πρώτες γραμμές ή δε θα σε γοητεύσει ποτέ», μας λένε η Μαρία και η Βίκυ στις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στην εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιακής διασκέδασης, μπορεί η ανάγνωση ενός βιβλίου να μοιάζει ξεπερασμένη. Όμως το παιχνίδι με τις λέξεις, τις έννοιες, τις σκέψεις, τις αναζητήσεις, που τόσο απλόχερα δίνεται μέσα από το βιβλίο, είναι ένας μοναδικός τρόπος απελευθέρωσης της φαντασίας. Όσο οδεύουμε προς το καλοκαίρι, ίσως ένα καλό βιβλίο να είναι ο καλύτερος φίλος κάτω απ΄ την ομπρέλα στην παραλία, ή τα βράδια στη βεράντα ενός σπιτιού κάπου στο Αιγαίο…

Της Σοφίας Γαλάνη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top