Tα πρώτα λόγια της αρχιλοχία για τη συντριβή: Η ορατότητα ήταν έως και μηδενική

Δεν μπορεί ούτε καν να ξεστομίσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε

Η Βασιλική Πλεξίδα είναι σε κατάσταση σοκ. Δεν μπορεί ούτε καν να ξεστομίσει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε, πόσο μάλλον να καταθέσει. Αυτά είναι τα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε χθες, σε σύντομο διάλογό που είχε με συναδέλφους της.

«Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου, ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

"ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ, ΜΕΣ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ..."

Ο πρώτος άνθρωπος που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας είναι ο τεχνικός της ΔΕΗ, Δημοσθένης Χατζηλέλεκας. Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί κάτοκοι της περιοχής ειδοποίησαν ότι έχει κοπεί το ρεύμα. Πήγε στο Σαραντάπορο για να ελέγξει τη γραμμή και εκεί βρήκε ημιλιπόθυμη την Βασιλική Πλεξίδα.

«Είδαμε τα κουφάρια από το ελικόπτερο. Μία κοπελίτσα καθόταν κανονικά σα να ήταν σε κάθισμα κάτω όμως, στο χώμα. Ήταν χτυπημένη. Οι δύο ήταν μέσα στο ελικόπτερο. Εγώ όταν τους βρήκα ο ένας ήταν λίγο πιο πέρα κι ο άλλος ήταν πιο πέρα. Τι να πω τώρα; Είχα την κοπέλα εκεί με τα αίματα. Προσπαθούσα να δω μήπως ζει κάποιος άλλος να τον βοηθήσω».

Το κινητό της 28χρονης χτυπούσε ασταμάτητα. Την καλούσαν από τη βάση της. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ το σήκωσε κι έτσι κάλεσε βοήθεια. Μέχρι να έρθει το Σούπερ Πούμα μιλούσε με το γιατρό στο κινητό.

«Μου είπε να της μιλάς της κοπέλας. Της μιλούσα. Τη ρωτούσα άμα θέλει λίγο νεράκι. Ήταν μες τα αίματα. Το μόνο που τη ρωτούσα, "πως σε λένε". Κάθε πέντε λεπτά μου είπε ο γιατρός να της μιλάω. Το μόνο που μίλησε και είπε, "σκούπισέ μου λίγο τα χείλια"».

Η 28χρονη θα μείνει στην εντατική μέχρι το Σάββατο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, φέρει μικροκατάγματα σε χέρια, πόδια και σπονδυλική στήλη, ενώ η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Η αρχιλοχίας πιθανότατα να καταθέσει στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων την επόμενη εβδομάδα, εφόσον είναι καλύτερα ψυχολογικά, έτσι ώστε να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top