Και όμως: Ο μητρικός θηλασμός σώζει την μητέρα, το μωρό και την οικονομία!

Προστατεύει, δυναμώνει το ανοσοποιητικό και μειώνει ετησίως το κόστος νοσηλείας

​Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι αφιερωμένη στο μητρικό θηλασμό. Στην Ελλάδα της κρίσης, η πλειοψηφία των γυναικών φεύγει από το μαιευτήριο και διατηρεί το μητρικό θηλασμό, αφού τα οφέλη είναι σημαντικά για τη μητέρα και το βρέφος.

Τα τελευταία χρόνια, μαιευτήρες, μαίες άλλα και οι ίδιες οι μαιευτικές κλινικές δημόσιες και μη, ενημερώνουν τις μαμάδες και προωθούν το μητρικό θηλασμό αφού προφυλάσσει την υγεία της μητέρας και του μωρού.

Δέκα χρόνια πριν η Ελληνίδα μητέρα δεν ήταν και τόσο εξοικειωμένη με το θέμα του μητρικού θηλασμού.Τα πράγματα όμως άλλαξαν και τόσο η σωστή ενημέρωση όσο και η οικονομική κρίση οδήγησαν τη μητέρα στο να προτιμά το μητρικό θηλασμό. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που γυναίκες θηλάζουν ακόμα και τα 2 πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Μελέτες δείχνουν πως ο μητρικός θηλασμός θα μπορούσε να σώσει 823.000 παιδικές ζωές καθώς προστατεύει και δυναμώνει το ανοσοποιητικό. Έτσι μειώνεται το κόστος νοσηλείας ετησίως έως και 302 δισεκατομμύρια δολάρια, σε επίπεδο παγκόσμιας οικονομίας.

Εκτός από τα μαιευτήρια που είναι φιλικά προς τα βρέφη αλλά και τις μαίες που δίνουν χρήσιμες συμβουλές στη μητέρα, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού με το πρόγραμμα ΑΛΚΥΟΝΗ και την τηλεφωνική γραμμή 10525 προσφέρει υπεύθυνη ενημέρωση για το μητρικό θηλασμό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top