Προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων από τα μπλόκα των αγροτών

Τι δηλώνουν στην κάμερα του Star επαγγελματίες οδηγοί

Προβλήματα στις μεταφορές εμπορευμάτων από τα μπλόκα των αγροτών

​Τα μπλόκα των αγροτών κατά μήκος των εθνικών οδών, χουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές των αγαθών. Οι επαγγελματίες οδηγοί, αναγκάζονται πολλές φορές να μείνουν για μέρες στο δρόμο, μέχρι να παραδώσουν τα προϊόντα που μεταφέρουν.

«Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα Θεσσαλονίκη. Έπρεπε να κάνω το ταξίδι έξι με 7 ώρες και τελικά, το έκανα τρεις μέρες. Βρήκαμε μπλόκο στα Τέμπη, μας βγάλανε από τον περιφερειακό, βρήκαμε μπλόκο και στο Κάστρο και εδώ στον Άγιο Στέφανο» ανέφερε στην κάμερα του Star ο Κωστανάσιος Γιώργος, επαγγελματίας οδηγός.

Πολλές φορές μάλιστα, εξαιτίας του όγκου των οχημάτων οι επαγγελματίες οδηγοί, είναι αδύνατον να ακολουθήσουν τις παρακαμπτήριες οδούς. Η αναμονή μέχρι να ανοίξουν τα μπλόκα είναι αναπόφευκτη.

«Η κούραση έρχεται συνέχεια. Ειδικά αν μπλέξεις στην αναμονή. Και να καθόμαστε, το σώμα κουράζεται» προσθέτει ο ίδιος.

Οι επαγγελματίες οδηγοί από την ώρα που θα λάβουν την παραγγελία, δεν γνωρίζουν ούτε πότε θα φτάσουν, ούτε πόσα επιπλέον χιλιόμετρα θα διανύσουν.

«Όταν είμαι μέσα στο αυτοκίνητο 15 ώρες την ημέρα, είναι πλέον σαν το σπίτι μου» αναφέρει ο Νίκος Μωραΐτης, επαγγελματίας οδηγός.

Οι συνέπειες όλων αυτών, είναι αλυσιδωτές με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή, που αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα υπάρξουν ελλείψεις τόσο σε πρώτες ύλες, όσα και ��τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top