Χιόνι... τέλος- Την Παρασκευή θα έχουμε βροχές και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας!

ΔΕΙΤΕ την πρόγωνση του καιρού για όλη τη χώρα-Πρώτη ανάρτηση: 27/11/2014 23:00

Χιόνι... τέλος- Την Παρασκευή θα έχουμε βροχές και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας!

Μόλις ο καιρός πήγε να γίνει λίγο πιο... χριστουγεννιάτικος και στην Αθήνα, με τσουχτερό κρύο και την Πάρνηθα ντυμένη στα άσπρα, το σκηνικό αλλάζει πάλι, με βροχές, νοτιάδες και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από το πρωί τα νησιά του Ιονίου, όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr.

Ένας μήνας περίπου μας χωρίζει από τα Χριστούγεννα και η Πάρνηθα φόρεσε επιτέλους τα λευκά της! Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που υπάρχουν στο βίντεο, από τα 900 μέτρα και πάνω, το έστρωσε για τα καλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν αυτό το σκηνικό, που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα, το καταφύγιο Μπάφι είναι ανοιχτό.

Όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα για χιονοπόλεμο, αφού 5 εκατοστά φρέσκου χιονιού έπεσαν και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, 3 εκατοστά στη Ζήρεια, ενώ τα πρώτα τους χιόνια είδαν και οι ορεινές περιοχές της Εύβοιας! Η φωτογραφία που βλέπετε στο βίντεο τραβήχτηκε στην περιοχή Ράχη, που βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη Στενή.

Όσο χιόνισε…χιόνισε, πάντως, αφού από την Παρασκευή αλλάζει ο καιρός που γίνεται αρκετά βροχερός με τον υδράργυρο ν' ανεβαίνει σιγά σιγά.

Τοπικές βροχές στα δυτικά και το Αιγαίο και παροδικές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με άνοδο της θερμοκρασίας στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην Αττική αναμένεται συννεφιά, με τη θερμοκρασία να φτάνει στο κέντρο στους 15 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 22 βαθμούς.

Το Σαββατ��κύριακο οι βροχές θα περιοριστούν αρκετά, οι πολύ ισχυροί νοτιάδες θα ταλαιπωρήσουν το Ιόνιο, αλλά το κρύο δεν θα είναι τσουχτερό. Την Κυριακή οι μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά θα αγγίξουν και τους... 19 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top