Καρέ-καρέ η διαφυγή των τρομοκρατών από το σημείο της έκρηξης

Τον Νίκο Μαζιώτη θεωρούν ως βασικό ύποπτο οι αρχές

Καρέ-καρέ η διαφυγή των τρομοκρατών από το σημείο της έκρηξης

​Σε μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που κινείται με ταχύτητα στην οδό Αμερικής έχουν εστιάσει την προσοχή τους οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προσπαθώντας να βρουν στοιχεία για την ταυτότητα των δύο ανδρών που χθες τα ξημερώματα ανατίναξαν με παγιδευμένο αυτοκίνητο το κέντρο της Αθήνας.

Καρέ - καρέ η διαφυγή των δραστών


Μια μηχανή μεγάλου κυβισμού που όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα του Star από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, ανεβαίνει την οδό Αμερικής προς το Λυκαβηττό σχεδόν 8 λεπτά μετά τις 5 το πρωί.

Ακριβώς την ίδια χρονική στιγμή ��ου οι τρομοκράτες σύμφωνα με αξιόπιστες μαρτυρίες, είχαν μόλις αφήσει το παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το κτίριο εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος και ακολουθούσαν το σχέδιο διαφυγής τους.

Σχεδόν 50 λεπτά αργότερα πυροδοτήθηκε ο ισχυρότατος αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός προκαλώντας τεράστιες ζημιές στα γύρω κτίρια.

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο ενδυναμώνεται η αίσθηση στους αστυνομικούς ότι πίσω από την βομβιστική επίθεση κρύβεται πιθανότατα η ομάδα του καταζητούμενου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Ίδια μεθοδολογία με ομάδα Μαζιώτη

Ένα από τα στοιχεία που ταυτίζουν την τρομοκρατική δράση του Μαζιώτη με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση είναι η συνδεσμολογία της βόμβας και η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε.

Κοινός παρονομαστής ωστόσο είναι η χρήση παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Κράνος σε δύο επιθέσεις

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στην αστυνομία ότι αυτό που αρχικά τράβηξε την προσοχή τους ήταν το γεγονός ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου φορούσε κράνος μηχανής, λες και ήταν οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τον είδαν καθαρά όταν ακινητοποίησε το αυτοκίνητο έξω από την τράπεζα και ανέβηκε βιαστικά στη μηχανή που οδηγούσε ο συνεργός του.

Κράνος μηχανής φορούσε και οδηγός του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη στην επίθεση με στόχο το χρηματιστήριο Αθηνών τον Σεπτέμβριο του 2009.

Το παγιδευμένο φορτηγάκι εξερράγη προκαλώντας τεράστιες ζημιές στη γύρω περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες φορούσαν κράνος μηχανής για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και για να διαφύγουν με την μηχανή που οδηγούσε ο συνεργός τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top