70.000 και φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ

Ποιες σχολές θα δεχθούν λιγότερους σπουδαστές;

​Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει ούτε και φέτος όσον αφορά στον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, καθώς αναμένεται ο αριθμός τους να κυμανθεί από 69.000 – 70.000 αν και δεν αποκ��είονται οι ανακατατάξεις μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του ΣτΕ για τα παιδιά των πολυτέκνων.

Δυσκολότερη πάντως αναμένεται να είναι η εισαγωγή στις φιλολογικές και θεωρητικές σχολές, αφού όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μείωση εισακτέων κατά περίπου 3% - 4%..

Δεν θα ισχύσει το ίδιο για τις σχολές Θετικής κατεύθυνσης πάντως και για τις περιζήτητες πολυτεχνικές σχολές, στις οποίες αναμένεται να αυξηθούν οι εισακτέοι κατά το ίδιο ποσοστό.

Στόχος του υπουργείου με αυτές τις αυξομειώσεις είναι να στρέψει τους υποψήφιους σε πιο τεχνικές και τεχνολογικές σχολές.

Πέρσι είχε γίνει η αρχή, με το υπουργείο να κάνει αύξηση 11% στον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ, ιδίως στις θετικές και τεχνολογικές σχολές και μείωση 29% στα ΤΕΙ. Αυτό μάλιστα αναμένεται να παγιωθεί και φέτος με μικρές αυξομειώσεις.

Πάντως ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές του 3ου πεδίου αναμένεται να μείνει ίδιος, ενώ όπως λένε κύκλοι του υπουργείου Παιδείας και φέτος θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ περισσότεροι σπουδαστές σε σχέση με τον αριθμό που έχουν προτείνει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Σήμερα μάλιστα θα δοθεί τέλος και στην αγωνία των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top